A Norbi liszthez több folyadék kell?
Sütöttem zsemlét egy kipróbált recept alapján, de a belseje ragacsos maradt, kívül pedig már eléggé barna lett, nem mertem tovább sütni. Mindent pontosan úgy csináltam, ahogy a receptben le volt írva, sütés hőfokot is.
A Norbi lisztet ugyan úgy lehet használni mint a sima fehéret, vagy több/kevesebb folyadékkal?
Én elég régóta használok Norbi lisztet - lévén a fiam cukorbeteg, és így sokkal kevesebb szénhidráttal tudom megoldani a ételét.
De még soha nem sikerült tisztán ezzel a liszttel olyan állagú ételt készítenem, amit tökéletesnek mondanék.
Én keverni szoktam a Norbi lisztet normál fehér liszttel (de szerintem teljes kiőrlésűvel is lehet), és így egész jó dolgokat sütöttem már.
Az vizont tény és való, hogy sokkal több folyadék kell hozzá mint a fehér liszthez, és nyers tészta sem olyan állagú kell legyen mint a normál lisztnél.
pl. palacsinta esetében sokkal hígabb, folyósabb a nyers tészta, sütéskor pedig szépen összeáll.
Jaaa.... és sokkal lassabban (kicsit alacsonyabb hőfokon) kell sütni mint a fehér lisztből készült ételeknél megszoktuk.
Hirtelen ezek jutottak eszembe.
Én is próbálgattam, amikor valami jól sikerült, akkor felírtam a hozzávalókat, mert következő alkalomra tuti elfelejtettem volna,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!