A mai fiatal hölgyek, lányok nők tudnak e főzni és sütni?
Amikor megemlítem a fiúknak, hogy a sütés-főzés a legkedvesebb hobbim, akkor legtöbbször az a reakciójuk, hogy nagyon ritka az ilyen... Hát én nem tudom, a baráti társaságomban sok ilyen lány van, mint én. Szerintem nem olyan ritka, hogy a mai fiatalok főzőcskéznek. :)
Én már jó pár éve rájöttem, hogy a sütés-főzés egy jó kis móka, élvezem, mert kikapcsol. És éppen ezért kezdtem el cukrásznak tanulni, így most azt csinálhatom, amit szeretek is. De ezen kívül nekem az is örömet okoz, ha másnak süthetek vagy főzhetek. :)
19|L
Imádok főzni, sütni. Egészségtudatosan élünk, így alapvető, hogy nem veszünk ipari feldolgozáson átment termékeket, hanem magunk készítünk el szinte mindent.
Természetesen a férjem is jól főz.
Az olyan kisfiúktól meg, mint te, akik a nőtől várnák el, hogy ellássák, mint az anyjuk... hányingerem van, szánalmasok vagytok.
Engem nagyszülők neveltek. Nagyon lusta gyerek és tini voltam, tipikusan keveset segítettem otthon - ráadásul nyugdíjas emberek mellett rá se volt szorulva a család. Mire hazaértem az iskolából, ki volt mosva, meg volt főzve, átlagosan hetente-kéthetente egyszer volt sütemény stb-stb.
18-19 évesen kezdtem sütögetni, most 23 vagyok, 21-22 évesen kezdett érdekelni a főzés. Még épp időben, mert egy Nagyitól van mit tanulni.
Én azt látom sajnos, hogy a főzés és sütés, mint olyanok, háttérbe szorulnak.
A dolgozó emberek kifőzdébe járnak.
Ami a leginkább feltűnik, hogy egyre nő a mirelit és egyéb félkész ételek felhasználása. Pedig ha mi főzünk alapanyagból, nemcsak hogy jobban tudjuk, mi kerül bele az ételünkbe /"jobban", mert igen, lehet mondani, hogy: és az alapanyag honnan van vajon?/, hanem az öröm, az érzés, hogy az a miénk azért jó - nekem legalábbis számít.
Gombócot szerintem sajnos alig valaki állít össze otthon saját maga (pedig húsz perc és nem nehéz), a piskótát a tortához alig valaki süti maga (ez nincs is húsz perc, a sütés alatt meg el lehet mosogatni és takarítani). Mit megsütni a piskótát? Az csoda sajnos, ha egyáltalán a krémet és a gyümölcsöt házilag rakja rá valaki.
A szószokról, a majonézről ne is beszéljünk. :( Nagymamámat karácsony táján felhívta valaki, hogy milyen márkájú majonézt vesz. Rövid volt a beszélgetés, mert közölte, hogy ezt nem veszi, hanem készíti...
Idős embereknek olyan receptjeik vannak több ételre is, ami nagyon jó végeredményt ad, az emberek dicsérik és nem is egyszerű elrontani.
Amit a félkész-mirelit ételek szaporodásán kívül tapasztalok, (és így, ebben a formában még cikkben is olvastam mástól is) az az, hogy sajnos ma a legtöbben hús-körettel típusú ételeket főznek. Rántott hús, hirtelen sült hús, sajtos hús, ilyen hús olyan hús rizzsel, (por alapú) szósszal, krumplival, jó esetben salátával.
A levesek és a főzelékek szép lassan kihalnak. :( (Vagy maximum zacskósleves.)
Nem rég óta érdekel a főzés, a sütés se annyira, de szeretnék rendesen megtanulni és alapanyagokból. :)
Egyszer még hasznos is lehet amúgy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!