A mai fiatal hölgyek, lányok nők tudnak e főzni és sütni?
De tudnak.
Am meg ezt most honnan szedted?:/
12 vagyok, amikor dolgoznak a szüleim magamnak főzök. Nem, a főzés nem a mirelit kiolvasztásából áll, at
21/F sajnos sok lánnyal találkoztam akik nem tudtak igazán főzni se.
Persze voltak kivételek. ( hálistennek )
Jó látni, hogy sokan vannak akik még tudnak.
Inkább a 19 év alattiak között ritkul a főzni tudók száma, régebben azért az volt a normális, hogy a lányok már gyerekkorukban megtanultak főzni, főleg, mert az anyák még ráértek megtanítani őket. A mai kamaszok szülei már inkább dolgoznak, már ezer helyről lehet kaját rendelni, mindent meg lehet venni félkészen, vagy pékárukat a büfében... szóval nincsenek annyira rászorulva a rendszeres főzésre. A lányoknak meg nincs hozzá hajlandóságuk. Inkább ülnek a gép előtt, nyomkodják a telefont, tabletet, esetleg lógnak valahol a haverokkal. Addig nem igen állnak neki főzni, amíg nem muszáj. Inkább csak azok, akiket ez tényleg érdekel, tehát hobbiból is sütnek-főznek.
20 fölött szerintem a többség azért még tud, ha nem is annyi félét, mint nagyanyáink, meg persze egyre egyszerűbb receptekkel, de azért még tudnak.
A mai tiniket nem tudom, de nyilván van, aki jól főz, van, aki rosszul és van, aki sehogy. Ahogy régen is volt, aki nem tudott főzni, s ezalól a parasztasszonyok sem voltak kivételek...
A gyermekes anyák közül sokan főznek, van egy csomó blog is, de ha megnézed akár a gyk-t, nem azt látod, hogy az emberek ne ennének otthon ételt...
S nyilván hasonló a helyzet a fiúkkal is, van, aki szeret és tud főzni, van, aki nem. De statisztikai adatokat nem tudok mondani.
Mi már harmincasok vagyunk a párommal, mindketten "ösztönösen" főzünk, a recepteket elsőre átírjuk vagy a semmiből kitalálunk egyet és sosem készül ehetetlen. Én 13 éves koromban is főztem néha, a párom szerintem később kezdte, de neki sem volt tanuló fázisa, amikor rosszul főzött. Én rosszul sütöttem gyerekkoromban, az valahogy más :D Ma már megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!