Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bevált sonkakrém recept?

Bevált sonkakrém recept?

Figyelt kérdés

Neten nézegettem, de értékelés a legtöbbnél nincs, így félek, hogy valami rosszabb receptnél kötnék ki.

Annyi szempont lenne, hogy mérsékelt legyen a kalóriatartalma, szóval ne kelljen bele fél kg majonéz vagy hasonlók. :)

2016. ápr. 2. 09:43
 1/1 anonim ***** válasza:

Pedig épp tegnapelőtt írtam egy másik kérdésnél, kár, hogy nem vettem észre a kérdésedet.

Igaz az enyém nem teljesen diétás, de ezen lehet korrigálni.

Én a sonka és csülök darabokat egy kis zsiradékon dinsztelt hagymán átfuttattam, majd ledaráltam. Utána daráltam 2-3 főtt tojást, majd egy kevés tejföllel lazítottam, hogy krémes legyen. Borssal, és egy kis mustárral ízesítettem.

Nagyon finom lett, mi pirítóssal ettük vacsorára.

Plusz zsiradék nélkül is készítheted, akkor nyersen reszeld bele a hagymát. Zöldfűszerekkel is lehet még ízesíteni, pl hagyma helyett snidling, zöld koriander, petrezselyemzöldje.

2016. ápr. 4. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!