Saláta-kihívás? Segíteséget kérek!
Ismerösöm fogadott a sógornöjével, hogy legalább 3-4 hétig minden este salátát fog enni, úgy, hogy egyetlen egyszer sem ismétli meg ugyanazt, este csak ezt eszi, és jól is lakik vele. A dolog nemcsak a fogadás miatt érdekes neki, hanem kiváncsi is, hogy meg lehet-e tényelg csinálni hétköznapi alapanyagokból, amiket meg tud bárki venni, nem kell extra üzletekbe járni, illetve megfizethetö összetevökböl álljanak.
A segítségemet kérte, hogy elég sok receptet össze tudjunk szedni.
Nagyon kérek mindenkit, aki tud KONKRÉT recepttel (nem olyan ötlet érdekel, hogy nézz körül a hütöben és öntsd le valamilyen öntettel) segíteni, az írja (vagy linkelje) be az általa már kipróbált recepteket.
Amit nem eszik, az a rukkola, semmiféle hal vagy tengeri herkenytü. Emellett nem nagyon szereti a majonézes dolgokat, azaz kevés elmegy az öntetben, de töményen nem nagyon.
Remélhetöleg többen tudtok segíteni és össze tudunk szedni elég sok önálló ételként megfelelö salátareceptet.
Mindenkinek elöre is köszönöm a segítségét.
Itt egy halom saláta recept, ez mind finom:
Köszi a linket, van köztük érdekes, de elég sok inkább csak más étel mellé való.
Ha valaki még tud tippeket, szivesen venném.
Átnéztem az oldalt, találtam 5 receptet, ami megfelel.
Ha valaki tud még segíteni, nagyon örülnék neki!
Köszia segítségedet, ezek is szóba jöhetnek, a tippjeid is jók.
De most lehetöelg konkrét recepteket kérnék, mert az ismerösömnek arra lenne szüksége.
HA tudnál néhány jó linket adni receptekhez, nagyon örülnék neki.
Nálam a kedvencek, amik számomra tökéletes vacsorák:
Savanyú káposzta saláta:
Savanyú káposztát apróra összevágom, kockázott bacont serpenyőben megpirítom. A kicsit kihűlt bacont a kisült zsírral vagy annak egy részével tejfölbe keverem, ha szükséges kicsit sózom is. Belekeverem a káposztát és egy keveset annak a levéből. Majd megszórom pirosaprikával.
Savanykás kuszkusz saláta:
Kuszkuszt még szárazon összekeverem chili porral, sóval, és kevéske kurkumával. Majd kétszeres mennyiségű forróvízzel leöntöm és lefedem. Ezalatt összevágok paradicsomot, újhagymát és egy nagy halom petrezselymet (ha szereti petrezselyem helyet mehet bele koriander is, azzal lehet még jobb, csak én arra allergiás vagyok). Az egészet összekeverem és ráfacsarom egy lime levét.
Édeskés kuszkusz saláta:
Kuszkuszt elkészítem, majd keverek bele paradicsomot, kevés snidlinget, mazsolát és magkeveréket (mogyoró, mandula dió pl)
Kínai kel saláta:
Apróra vágott kínai kelt, vörös káposztát, uborkát és paradicsomot összekeverek. Egy fél citromot ráfacsarok, a citrom másik felét összekockázom héjastól, ezt is belekeverem. Túrót és fetasajtot összekeverek, ezt belekeverem a salátába. Snidling is mehet bele ha van. Végül megszórom sült hússal (csirkecomb, csirkemell pl)
Amit még szoktunk vacsira enni az a rizssaláta, de azt tonhallal és majonézzel készítem, illetve egy tartármártás alapú általunk lilasalátának nevezett saláta nem tudom azok szóba jöhetnek e.
Linkek: sopszka saláta (bolgár), görög saláta. Van benne egy kis csalás, mert a feta sajt miatt laktatóbb :). Mindkettő olívaolajjal készül.
Saját: paradicsomsaláta, de ez nem épp az évszakhoz illő: paradicsom és paprika egyenlő arányban, hagyma, egy evőkanál étolaj, só. Ezt imádom, de nyáron, és tudom enni vacsorára.
Férfi vagy nő az illető? :)
Nagyon köszönöm a válaszodat, a receptek kimondottan tetszenek.
Az ismerösöm is nö, és a kicsi több kalória (feta) nem igazán gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!