Húsvéti ebéd? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Húsvétkor vendégek lesznek, és ehhez kérnék segítséget. Összesen 6 felnött meg egy kisgyerek - ö nem téma, csak a többiek.
Süteményt ök hoznak.
Egy vendég laktózérzékeny, senki nem szereti a bárányt, a nyulat, gombát, feltétlen meleg ebédet akarnék, de csak egy (húsos) fogást, (esetleg többféel) körítéssel. Viszont valami érdekesebb, nem megszokott rántott/sülthús/pörkölt kategóriát szeretnék.
Emellett olyasmit keresek, ami vagy gyors, vagy elökészíthetö, mert amikor itt vannak, akkor velük akarok lenni, nem egész idö alatt a konyhában.
Egyelöre még csak ötletem sincs, akármi jut eszembe, valamiért nem az, amit szeretnék.
Ha valakinek van jó, kipróbált ötlete, nagyon megköszönném.
vörösborban sült csülök krumplipürével és almás dinsztelt vöröskáposztával, hercegnőburgonyával
csirkemájraguval vagy lecsóval töltött rántotthús
nálunk ezek lesznek
Köszi, a csülök jó ötlet.
Azt kifelejtettem, hogy a belsöségeket sem eszik meg :(
Ez azért nem olyan nehéz... gyakorlatilag bármilyen szárnyas vagy hal jó, marha, disznó is, zöldségek, gyümölcsök,növényi tejek.
Készíthetsz pl.
- fügével töltött fürjeket tejszínes (növényi)-mandulás mártásban, mellé zöldspárga, rukkolasaláta
- vajas-citromos lazacszeletek fokhagymás spenóttal, zöldspárgával, zöldsalátával
- almás-rozmaringos csirkecombok fűszervajas öntettel, mellé tört krumpli,saláta
Tejtermékek kilőve!
Ajánlom a "Szabolcsi töltött káposztát", Stefánia vagdaltat (max. a zsemlét nem tejbe áztatod) párolt zöldségekkel és (vagy) hagymás törtkrumplival, Kacsasültet párolt káposztával és petrezselymes burgonyával, Vörösboros szarvasragu burgonyagombóccal,
Saslik (mondjuk szúrj a pálcákra csirkemellet, karajt, kolozsvári szalonnát, zöldpaprikát,ill, kaliforniai paprikát, vöröshagyma és paradicsom cikkeket, aztán fűszerezd be ízlésetek szerint) kevert olívás salátával, sült burgonyával, zöldséges kurkumás rizzsel stb.
Talán adtam egy jó ötletet amit hasznosíthatsz! :)
Elsözör is mindenkinek köszönöm az ötleteket.
Másodszor senkit nem pontoztam LE (hanem föl).
A lepontozóval meg ne törödjetek, csak egy szerencsétlen lény, aki itt éli ki magát, ez az élete értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!