Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Húsvéti ebéd? (Kérdésed túl...

Húsvéti ebéd? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés

Húsvétkor vendégek lesznek, és ehhez kérnék segítséget. Összesen 6 felnött meg egy kisgyerek - ö nem téma, csak a többiek.

Süteményt ök hoznak.

Egy vendég laktózérzékeny, senki nem szereti a bárányt, a nyulat, gombát, feltétlen meleg ebédet akarnék, de csak egy (húsos) fogást, (esetleg többféel) körítéssel. Viszont valami érdekesebb, nem megszokott rántott/sülthús/pörkölt kategóriát szeretnék.

Emellett olyasmit keresek, ami vagy gyors, vagy elökészíthetö, mert amikor itt vannak, akkor velük akarok lenni, nem egész idö alatt a konyhában.

Egyelöre még csak ötletem sincs, akármi jut eszembe, valamiért nem az, amit szeretnék.

Ha valakinek van jó, kipróbált ötlete, nagyon megköszönném.

2016. márc. 15. 16:22
 1/10 anonim ***** válasza:
58%

vörösborban sült csülök krumplipürével és almás dinsztelt vöröskáposztával, hercegnőburgonyával

csirkemájraguval vagy lecsóval töltött rántotthús

nálunk ezek lesznek

2016. márc. 15. 16:37
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi, a csülök jó ötlet.

Azt kifelejtettem, hogy a belsöségeket sem eszik meg :(

2016. márc. 15. 16:43
 3/10 anonim ***** válasza:
35%
huu hát akkor nem egyszerű rájuk főzni:-D
2016. márc. 15. 16:46
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen, éppen ez a gond, hogy mindenkinek van valami, amit nem szeret és meg nem akarok 5 félet készíteni - márcsak azért sem, mert utána meg ketten maradunk a párommal és egyikünk sem nagy étvágyú, szóval a maradékkal nem sokat tudunk kezdeni.
2016. márc. 15. 16:50
 5/10 anonim ***** válasza:
47%

Ez azért nem olyan nehéz... gyakorlatilag bármilyen szárnyas vagy hal jó, marha, disznó is, zöldségek, gyümölcsök,növényi tejek.

Készíthetsz pl.

- fügével töltött fürjeket tejszínes (növényi)-mandulás mártásban, mellé zöldspárga, rukkolasaláta

- vajas-citromos lazacszeletek fokhagymás spenóttal, zöldspárgával, zöldsalátával

- almás-rozmaringos csirkecombok fűszervajas öntettel, mellé tört krumpli,saláta

2016. márc. 15. 18:41
 6/10 anonim ***** válasza:
71%

Tejtermékek kilőve!

Ajánlom a "Szabolcsi töltött káposztát", Stefánia vagdaltat (max. a zsemlét nem tejbe áztatod) párolt zöldségekkel és (vagy) hagymás törtkrumplival, Kacsasültet párolt káposztával és petrezselymes burgonyával, Vörösboros szarvasragu burgonyagombóccal,

Saslik (mondjuk szúrj a pálcákra csirkemellet, karajt, kolozsvári szalonnát, zöldpaprikát,ill, kaliforniai paprikát, vöröshagyma és paradicsom cikkeket, aztán fűszerezd be ízlésetek szerint) kevert olívás salátával, sült burgonyával, zöldséges kurkumás rizzsel stb.

Talán adtam egy jó ötletet amit hasznosíthatsz! :)

2016. márc. 15. 21:10
 7/10 anonim ***** válasza:
79%
direkt írtam, hogy növényi... mire fel a lepontozás?
2016. márc. 15. 21:28
 8/10 anonim ***** válasza:
75%
Nem értem én sem mi "rosszat" írhattam! :D
2016. márc. 15. 21:44
 9/10 A kérdező kommentje:

Elsözör is mindenkinek köszönöm az ötleteket.

Másodszor senkit nem pontoztam LE (hanem föl).

A lepontozóval meg ne törödjetek, csak egy szerencsétlen lény, aki itt éli ki magát, ez az élete értelme.

2016. márc. 16. 07:45
 10/10 anonim ***** válasza:
Én főznék 1-2 csülköt nekik, a csülök főzővizéből vagy csülkös bablevest készítenék vagy húslevest. Ha levest nem akarsz főzni, akkor főzd meg a csülök főzővizében a tojásokat. A csülköt főzés után kissé darabolnám és csülköt csinálnék belőle Pékné-módra. Ehhez kínálhatsz még esetleg valamilyen könnyű salátát vagy egy nehezebb franciasalátát. Ha sütit ők hozzák, akkor az a gond letudva :)
2016. márc. 22. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!