Leesett a földre a hús, utána még fogyasztható?
Normális mosás és sütés után semmi baja nem lesz.
A sok kis finnyás majom meg nehogy azt higgye, hogy amit boltban vesz hús nem esik le a földre a vágóhídon, hentesnél, szupermarketben...
Ugyanúgy felveszik, lemossák, te meg kétpofára zabálod, miközben rettegsz a kosztól.
A saját szememmel láttam, hogy a pékség előtt, szállításkor kiszakadt egy zsák liszt. Simán felszedték, és bevitték, csak ami közvetlenül a földön volt, azt söpörték lapátra, és dobták a szemétbe. Na meg olyat is láttam, hogy nyitás előtt letették a közért előtt a zsemléket egy nyitott rekeszben, a verebek meg a rekesz szélén ülve csipegették.
Földre leesett nyers húst simán lemosok, és utána sütöm, főzöm. Ahogy a gombáról, répáról, retekről is lemosom a földet, és azt nem is hőkezelem minden esetben.
Szoktál zöldséget enni? Az is földes lesz...az nem baj?
Leesett, megmostad, sütés/főzés közben a hő elpusztít mindent. Ne finnyáskodj a semmiért.
szia
szerintem ha megmostátok és tiszta lett nyugodtan lefagyaszthatjátok sőt utána bátran fogyaszthatjátok is mert a fagyasztás során sok baktérium elpusztul továbbá gondolj bele ha boltban vásároltátok és nem néztétek végig ahogy az asztalra kerül a hús nem fogjátok tudni hogy elötte hányszor ejtették le :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!