Sütőbe be lehet tenni bögrét?
Figyelt kérdés
Szufléformám nincs helyette bögrét használnék. betehetem a sütőbe kb. fél órára 180 fokon?2016. márc. 9. 12:42
1/8 anonim válasza:
:D Csinálj róla videót és oszd meg a linkjét! :D
2/8 anonim válasza:
Ha kellöen höálló, akkor igen.
A legegyszerübben úgy tudod ellenörizni, hogy az üres bögrét beteszed a sütöbe és felforrósítod, és kb 15-20 percig "sütöd".
Ha ezt kibírja, akkor lehet benne sütni. Ha nem, akkor nem ment kárba a tészta és nem kell sütöt súrolni:).
3/8 anonim válasza:
Van olyan tanács is, hogy pl jénait, vagy római cserépedényt hideg sütőbe tegyen, ne melegítse elő, tehát nem mindegy miben és hogy sütünk. Nem biztos, hogy egy csésze bírja a hőt. A szufléhoz elő kell melegíteni a sütőt? Akkor számíthatsz rá, hogy hirtelen hőhatásra elreped.
4/8 anonim válasza:
Elvileg kiégették. Ne a kedvenceddel, de szerintem is tegyél próbát.
5/8 anonim válasza:
Én néha tányért használok a szalamanderben, sajnos volt amelyik elrepedt. Volt amelyik bírta, de idővel az is elrepedt. Nem erre lettek kitalálva, úgyhogy óvatosan.
6/8 anonim válasza:
Persze, a mázat minimum 800 fok környékén égetik rájuk, így a háztartási sütőt minden tisztességes kerámiabögrének bírnia kell. A szufléforma is ugyanabból készül.
7/8 anonim válasza:
A cserép és a porcelán magas hőfokon eleve ki van égetve. Elvileg a 220 fokos sütőt ki kell bírnia.
Az eddigi (korábbi ) kommentekből leszűrve sokan használnak bögrét szufléforma hiányában.
8/8 anonim válasza:
Egy rendes porcelán bögre, tányér bírja.
Ha megadja magát - ahogy valaki írta a tányért - az azért lehetett, mert már voltak rajta apró sérülések, karcok, amit szétrepesztett a hő és nedvesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!