Izetlen bakonyi? Ragos husi?
Bakonyit csinalok.
Megvan az alap es a husi is fo a gombas szoszban de so boros es piropaprika jtan is izetlen. Pedig fjstolt szalonnat tettem ala az elejen.
Mit tegyek meg bele?
Plusz ragos a husi.
Hiaba fozom nem javul.
Karajbol csinalom. Parom azt szereti
Ha íztelen tovább kell fűszerezni, ha rágós tovább kell főzni.
A sírás nem segít egyiken se.
1. Milyen nreceptet használsz és mióta fözöd?
2. Alapesetben ha íztelen, akkor vagy túl sok benne a folyadék, vagy túlkevés a füszer, vagy mindkettö.
3. Ha rágós a hús, akkor tovább kell fözni.
4. Ételízesítöt tenni bele hülyeség,mert csak mérgezed magad vele, és emellett még ocsmany íze is lesz az ételnek.
Bakonyiba nem kell túl sok fűszer, a paprika és a bors az alap, de én, mint a legtöbb gombás ételt, meg szoktam szórni egy csipet kakukkfűvel és borsikafűvel. Jót tesz neki. Azon kívül én sósan étkezem, ha nincs az ételben elég só, akkor a többi fűszert sem érzem, az egész ízetlennek tűnik, de ezt nem tanácsolom, csak elmondtam magamról :)
A karaj az egyik legpuhább része a sertésnek, olyan nincs, hogy megfelelő idejű főzés után rágós maradjon. Főzd még egy fél órát, és finom lesz.
A karaj ill. sertésborda nagyon hamar elkészül. Elősütés után néhány perc párolás elég neki a gombás alapban. Minél tovább "főzöd" Annál szárazabb hús a végeredmény.
Biztos hogy karajból készíted? Mert ha esetleg inasabb, hártyásabb egy bordaszelet 15 perc akkor is elég lenne neki!
A borsikafű, kakukkfű nagyon jó ajánlat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!