Hogyan keszithetem a rakott babot és a rakott zoldséget sutoben?
A babot, zöldséget (vagy akármi mást: pl. karfiolt, cukkinit stb.) megpárolsz, vagyis kicsit előfőzöd.
Darált húst pörköltösre megcsinálsz, nem kell túl sok hagyma alá, de kóstold meg a végén, hogy jó íze legyen (sózd, borsozd). Főzz egy adag rizst.
Ha mindez kész van, zsírozz ki egy közepes jénait, majd rakj bele először a zöldségből, majd a következő sorba a húst (ezt a rizzsel össze is keverheted), de én a rizst utána szoktam, mert így szebben néz ki, utána megint hús és a végén egy sor zöldség. Ha tele a jénai, egy nagy pohár tejfölt vagy összekeversz, vagy addig rázod a dobozban, míg híg nem lesz, és szépen ráöntöd a tetejére. Lefedheted alufóliával, de nem szükséges.
A legvégén, amikor már kezd pirulni a teteje, reszelhetsz rá sajtot is, ha szereted!
Tejföl legyen még otthon, mert ha tálalod, utána is lehet tenni még a kajára belőle!
Jó étvágyat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!