Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan keszithetem a rakott...

Hogyan keszithetem a rakott babot és a rakott zoldséget sutoben?

Figyelt kérdés
2008. szept. 19. 21:10
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A babot, zöldséget (vagy akármi mást: pl. karfiolt, cukkinit stb.) megpárolsz, vagyis kicsit előfőzöd.

Darált húst pörköltösre megcsinálsz, nem kell túl sok hagyma alá, de kóstold meg a végén, hogy jó íze legyen (sózd, borsozd). Főzz egy adag rizst.

Ha mindez kész van, zsírozz ki egy közepes jénait, majd rakj bele először a zöldségből, majd a következő sorba a húst (ezt a rizzsel össze is keverheted), de én a rizst utána szoktam, mert így szebben néz ki, utána megint hús és a végén egy sor zöldség. Ha tele a jénai, egy nagy pohár tejfölt vagy összekeversz, vagy addig rázod a dobozban, míg híg nem lesz, és szépen ráöntöd a tetejére. Lefedheted alufóliával, de nem szükséges.

A legvégén, amikor már kezd pirulni a teteje, reszelhetsz rá sajtot is, ha szereted!

Tejföl legyen még otthon, mert ha tálalod, utána is lehet tenni még a kajára belőle!

Jó étvágyat! :)

2008. szept. 20. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
koszontem:)
2008. szept. 21. 00:37

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!