Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan keszul a csirke porkolt?

Hogyan keszul a csirke porkolt?

Figyelt kérdés
2008. szept. 19. 17:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Csak azt tudom elmondani, hogy én hogy tanultam Édesanyámtól.

Egy nagyobb fej hagymát, ha nem is apróa, de kis kockákra aprítom (úgy is szétfő majd a szaftban, attól lesz sűrű), majd megdinsztelem olajon. Nem sok kell hozzá, körülbelül 2-3 evőkanál.

Mikor megdinsztelődött, leveszem a tűzről sé pirospaprikát szórok rá. Ennek a mennyisége függ a pirospaprika minőségétől. Ha nagyon erős a színe és íze, akkor csak egy háromnegyed teáskanálnyit teszek rá, ha gyenge a színe is és az íze is, akkor másfél. Azért veszem le a tűzről, mert a pirospaprika könnyen odaég és rettenetesen keserű lesz az étel tőle.

Mikor összekevertem, visszarakom a tűzre és beleteszem a csirkehúst ez lehet olyan 3/4 kb is, vegyesen. Érdemes az alsó-fellső combot külön, illetve a mellett, ha egészben van, 4 felé vágni, így közel azonos darabok lesznek. Hozzáadok egy négycikkbe vágott paradicsomot, meg egy fél TV paprikát. Majd felengedem annyi vízzel, ami ellepi. Só, bors izlés szerint.

A csirkehús hamar megpuhul, én fedő nélkül csinálom, és örzöm, ne égjen oda :-) Ha elfogy a víz róla, kicsivel pótolom. Általában a hús megfővésekor már nem teszek hozzá, sőt, igyekszem beforralni, hogy szaftos legyen.

Remélem tudtam segíteni.

2008. szept. 19. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Olajon hagymát dinsztelsz,pirosparikát bele. Bele paprikát, paradicsomot és lecsósra főződ, beleteszed a húst, sózod borsozod, felöntöd vizzel, hogy éppen ellepje. Főzés közben pici paradocsompürét is tehetsz bele, vagy csipős paprikát. Amikor már jó sűrű szaftos és a hús is megpuhult akkor készen van. Ha előbb elfő a leve mint ahogy megpuhul a hús, akkor újra teszel egy kis vizet. Van egy egyszerűbb verzió is lecsós alap nélkül. Ott hagyma, pirospaprika, bele a hús viz, és pirospaprikázod , meg paradicsompürézed közben, de a lecsós finomabb.
2008. szept. 19. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha sűrű zamatos szaftot szeretnél neki akkor rakj bele sok hagymát és üvegesre pirisd.Rakj bele ízlés szerint egész paradicsomot , paprikát. Ha utána nem szeretnéd megenni csak az íze miatt tetted bele , akor ha kész a pörkölt vedd ki belőle , ami megmaradt még belőlük.

Jó étvágyat!

2008. szept. 19. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Elkeszítettem...

Nagyon vincsi lett és meg lettem dicséve a ti erdemetekre!

Koszonom szepen!

2008. szept. 19. 21:04
 5/5 anonim ***** válasza:
81%
Én vegetát és pörkölt krémet is teszek bele, egyszer próbáld ki úgy is!
2008. okt. 15. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!