Hogyan keszul a csirke porkolt?
Szia! Csak azt tudom elmondani, hogy én hogy tanultam Édesanyámtól.
Egy nagyobb fej hagymát, ha nem is apróa, de kis kockákra aprítom (úgy is szétfő majd a szaftban, attól lesz sűrű), majd megdinsztelem olajon. Nem sok kell hozzá, körülbelül 2-3 evőkanál.
Mikor megdinsztelődött, leveszem a tűzről sé pirospaprikát szórok rá. Ennek a mennyisége függ a pirospaprika minőségétől. Ha nagyon erős a színe és íze, akkor csak egy háromnegyed teáskanálnyit teszek rá, ha gyenge a színe is és az íze is, akkor másfél. Azért veszem le a tűzről, mert a pirospaprika könnyen odaég és rettenetesen keserű lesz az étel tőle.
Mikor összekevertem, visszarakom a tűzre és beleteszem a csirkehúst ez lehet olyan 3/4 kb is, vegyesen. Érdemes az alsó-fellső combot külön, illetve a mellett, ha egészben van, 4 felé vágni, így közel azonos darabok lesznek. Hozzáadok egy négycikkbe vágott paradicsomot, meg egy fél TV paprikát. Majd felengedem annyi vízzel, ami ellepi. Só, bors izlés szerint.
A csirkehús hamar megpuhul, én fedő nélkül csinálom, és örzöm, ne égjen oda :-) Ha elfogy a víz róla, kicsivel pótolom. Általában a hús megfővésekor már nem teszek hozzá, sőt, igyekszem beforralni, hogy szaftos legyen.
Remélem tudtam segíteni.
Ha sűrű zamatos szaftot szeretnél neki akkor rakj bele sok hagymát és üvegesre pirisd.Rakj bele ízlés szerint egész paradicsomot , paprikát. Ha utána nem szeretnéd megenni csak az íze miatt tetted bele , akor ha kész a pörkölt vedd ki belőle , ami megmaradt még belőlük.
Jó étvágyat!
Elkeszítettem...
Nagyon vincsi lett és meg lettem dicséve a ti erdemetekre!
Koszonom szepen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!