Mit főzzek rizsből, sertéscombból ebédre?
Húsos zöldséges rizs
Tedd fel a húst felkockázva,a rizs 3x-o mennyiségű vízében,h legyen mit elfőjön,sózd,tegyél bele ízlésetek szerinti fűszereket/ bors,kömény ,majoranna,stb/,én szoktam húsleveskockát tenni bele, ha kész a hús tedd bele a rizst,vele együtt a zöldségkeveréket/mexikói,borsó,kukoricca/ami van otthon.Főzd forrás után tartalékon pár percig,kb.5-10,aztán takard le ,hagyd a rizst duzzadni. Nagyon fincsi kaja:)
szia! én biztosan egy jó kis bácskai rizseshúst csinálnék belőle. a szalonnát kiolvasztani, jó sok hagymát rá, rá a husikockákat és fehéredésig párolni.
ha elfőtte a saját levét jóféle pirosparikával megszórni, és rövid lével puhára párolni.a vége felé
egy kis lecsót bele.
a rizst félkészre párolni, és a lecsós húshoz keverni,lefedni és hagyni, hoyg a rizs tovább puhuljon a szaftban.úgy jó, ha jó szaftos, nem száraz.
a végén megborsozni.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!