Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vaníliás karika receptet...

Vaníliás karika receptet keresek, egyre elkeseredettebben?

Figyelt kérdés
Külföld, honvágy, a karika mindig a kedvencem volt, hát gondoltam elkészítem magunknak, jaj de jó lesz. Túrom a netet, millió recept, választok egy szimpatikusat, amit millióan dicsértek, elkészítem, egyik szem sír, a másik nevet, mert kaptam egy nagyon finom kekszet, aminek a világon semmi köze ahhoz a bizonyos ízhez. Feladtam, egy évvel később vettem csak rá magam, hogy újra próbáljam más recepttel, az eredmény ugyanaz, fincsi keksz, de nem vaníliás karika. Megvan bárkinek az eredetit legjobban utánzó, igazi recept, A vaníliás karika?
2016. febr. 15. 00:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Nyilvánvaló, hogy soha az életben nem fogod tudni az eredetivel azonos ízben elkesziteni. Nalad nincsenek nagyüzemi körülmények, tartositoszer, izfokozó, stb. Ha annyira vágysz rá, küldés magadnak a családdal.
2016. febr. 15. 05:12
 2/9 anonim ***** válasza:
A pontos receptet nem fogod megtalálni, mert azt a sok adalékot nem tudod beszerezni, ami az eredetiben van: különféle aromák, ízfokozók, állagjavítók, stb.
2016. febr. 15. 07:17
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem kérj meg egy itthoni ismerőst, hogy postán adjon fel neked pár dobozzal, és meg van oldva.
2016. febr. 15. 09:21
 4/9 anonim ***** válasza:

Itt vannak az eredeti összetevöi:

Búzaliszt (48%), Margarin [növényi olaj (pálma, repce, napraforgó, szójabab), ivóvíz, emulgeálószer (E471), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), színezék (karotinok), étkezési só, aromák], Cukor, Teljes mértékben hidrogénezett növényi zsír (kókusz, pálma), Zsírszegény kakaópor (3%), Méz, Tojáspor, Aromák, Térfogatnövelő szer (nátrium-karbonátok), Étkezési só, Emulgeálószer (szójalecitin, E476)

Ebböl láthatod, hogy jóformán nem beszerezhetöek privát emberként a különféle adalékok, és mivel nagyrésze "müanyag", ezért házilag nem tudsz ilyen ízt elérni.

Ha pontosan ez az, amire vágysz, akkor küldess otthonról magadnak (vagy rendelj - sok onlien-shop is van), másként nem tudod megoldani.

2016. febr. 15. 09:21
 5/9 anonim ***** válasza:

Az van, hogy az a bizonyos íz beégett az agyadba, mint emlék, és folyamatosan azt keresed. Érzésekkel, illatokkal is van így az ember, hogy keresi ,kutatja, de nem talál hozzá hasonlót sem.

Mást nem tehetsz, ha van hozzá türelmed, még próbálkozzál receptekkel, - hátha- egyszer valamelyik felülírja ezt a berögzült ízvilágot.

Nem tudom mit használtál a sütéskor, esetleg próbálkozz valódi kikapart vaníliával, vagy vanília esszenciával.

Ipari méretekben az esszenciát használják.

2016. febr. 15. 09:45
 6/9 anonim ***** válasza:

Az eredeti receptek:

[link]

A nagyüzemi gyártású ezekből alakult ki.

Otthon még félig-meddig sem tudod utánozni a nagyüzemi gyártást, ezzel az ízeket.

2016. febr. 15. 10:14
 7/9 anonim ***** válasza:
Legalább azt elárulnád, hogy SZÁMODRA!!!! melyik az EREDETI?
2016. febr. 15. 12:34
 8/9 A kérdező kommentje:
búú... hát ez, mi más: [link]
2016. febr. 15. 15:17
 9/9 anonim ***** válasza:
Mondjuk ez épp nem eredeti, kB 10 éve gyártjak ezt a fajtát. .. Az eredeti ez: [link]
2016. febr. 15. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!