Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehetetseges ezt a tortat...

Lehetetseges ezt a tortat kivitelezni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy eves kislanyomnak szeretnek katica tortat kesziteni.

Ez lenne a torta:

[link]

Az also ket szint lenne a vendegeke, a felso a katica, pedig a kicsie. De neki nem szeretnek es szerintem nem is lenne nagy elmeny ha ele tennem a tomeny fondantot, ezert arra gondoltam, hogy a katicat kremesitenem, valahogy igy: [link]

Mivel nincs nagy tapasztalatom torta keszitesben, ezert az lenne a kerdesem, hogy ez az otletem mennyire lenne kivitelezheto es a ket eltero stilus passzolna e egymashoz? Es, hogy milyen kremmel lehetne a tetejet megcsinalni?

A szulinap egy honapon belul, ugyhogy tudnam gyakorolni addig a teknikat. :)

Koszonom elore is a segitsegeket. :)

2016. febr. 13. 02:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%
Hát szerintem a két stílus nagyon nem passzol egymáshoz. Ha nincs sok tapasztalatod, akkor még véletlenül se csinálj emeletes tortát, pláne ne 3 emeleteset, mert szet fog esni az egész.
2016. febr. 13. 05:27
 2/12 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Szerintem a katica nem tömény fondant, hanem egy félgömb formájú torta, pl így: [link]
2016. febr. 13. 07:26
 3/12 aperitif ***** válasza:
100%

Ha nincs nagy tapasztalatod asütésben, akkor nem mindjárt egy cukrászati mestermunkával kéne kezdeni. Értem én, hogy a kislányodnak ez az első születésnapja, és valami nagyon látványosat, nagyon emlékezeteset akarsz csinálni, de őszintén, szerinted egy egy éves gyerek ebből mit érzékel? Szerinted neki ez maradandó élmény lesz? Évek múlva is emlegetni fogja, hogy a mama az első születésnapomra fondan és krémrózsa díszítésű katica formájú emeletes tortát készített?

Vagy a vendégeknek akarsz megfelelni? És az megéri, hogy egy hónapon át, időt, pénzt és fáradtságot nem sajnálva gyakorold a tortasütést?

Miért nem csinálsz valami olyat, ami egyszerű, rutinból megy, és a nagy napon a vendégeknek lesz egy kedves háziasszonyuk, a kislányodnak meg egy mosolygós, vidám anyukája (az elgyötört, fáradt, ideges, frusztrált anyuka, és az elrontott torta helyett)

2016. febr. 13. 14:37
 4/12 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat. A dekoracio katicabogaras ezert esett a valasztasom valami ilyesmi tortara.

Koszi kettes, a tomeny fondantot a bevonatra ertettem, helyette gondoltam valami kremesebb dolgot.

A gyakorlas meg termeszetesen nem arrol szol, hogy minden masnap 3 emeletu tortakat gyartok, hanem a katicabogar elkeszitesere :)

Tudom, hogy nem lesz toketes, de senki nem is varja el tolem, mivel nem vagyok cukrasz. A diszitesekhez is elore megcsinalom a sablont. Tudom, hogy menni fog, mivel imadok a konyhaban lenni, szeretem a kihivasokat es a kezugyessegem is jo, ezert nem is felek ettol a dologtol.

Egyedul a tetejevel vagyok bajban, hogy lehetne megoldani a katicat. Kisebbet szeretnek es lehetoleg nem fondantbol vagy marcipanbol, hanem valami bababarat anyagbol/krembol.

2016. febr. 15. 17:22
 5/12 anonim ***** válasza:
45%
Továbbra se javasolom az emeletes tortát, ha nem vagy gyakorlott torta készítő. Megfelelő merevítés és teherbiro krém nélkül szét fog csúszni az egész.
2016. febr. 15. 17:25
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én sem javaslom a 3 emeletet,max. kettőt.Alulra mindenképp valami " nehezebb" krémet rakj trüffel,főzött csoki...felülre lehet tejszínes.A katicát kinyomhatod cukrászhabbal(Meggle)az tartós és sokkal jobb ízre,mint a Hulala (mindjárt hányok).Nem tudom mennyire vagy jártad a torta sütésben,burkolásban? A burkolat alá mindenképp kell vajkrém(vaj+porcukor simára keverve).Egyetértek azzal a válaszolóval,aki az írta,hogy nem fog emlékezni rá a lányod.Én a helyedben csak a katicát csinálnám meg kicsit nagyobban,hogy mindenkinek elég legyen .Egy cukrász
2016. febr. 23. 19:43
 7/12 anonim ***** válasza:
Ja,még valami.Vajkrémmel csillagcsővel is felnyomhatod,de semmivel sem jobb mint a fondant.Amúgy csinálhatod marcipánnal,is az mandula meg cukor,de drágább,sokkal,pláne a színezett marcipán.
2016. febr. 23. 19:46
 8/12 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat, egy het van vissza.

Kozben valtozott a terv, 2 emeletes lesz, a 3. emelet csak maga a katica, ami disz es nem olyan hatalmas. 2 polisztirol labdat vonok korbe fondanttal es ugy csinalom meg a katicat, igy nem lesz nehez. Also szint vajas citromos krem, felso szint erdei gyumolcsos-joghurtos.

Oszinten szolva nincs nagy tapasztalatom (kb semmi :D ) a tortasutesben. Legelso es egyetlen tortamat eddig 2 hete csinaltam meg, elozo este elkeszitettem a ket kulonbozo fondantot hozza. Elotte egy hetig a netet bujtam, igy eleg sok mindent a fejemben volt, ha ragad a massza, ha torik, a vajkrem ala.. Legnagyobb meglepetesemre legelso probalkozasnal tokeletesen railleszkedett a massza. Mindenkinek nagyon tetszett es izlett a torta.

Tudom, hogy nem fog ra emlekezni, nem azert akarom megcsinalni. Evek ota szerettem volna megtanulni tortat sutni, csak semmit nem tudtam rola es igy mindig tolodott a dolog. Amugy is imadok a konyhaban lenni, akar sutni akar fozni. :) Uj dolgok kiprobalasa pedig foleg a kedvencem. :)

Az megkerdezhetem, hogy mi a baj a hulalaval? Az erdei gyumolcsos krem receptje azt irja, pont ma vettem meg oket. Azt a megge kremet valoszinuleg nem tudom beszerezni.

2016. febr. 28. 22:53
 9/12 anonim ***** válasza:
45%
A hulla meg a többi növényi tejszín, csak ennyi vele a gond. Továbbra se javaslom a két szintes tortát, de te tudod.
2016. febr. 29. 06:04
 10/12 anonim ***** válasza:

A Meggle,az nem krém,hanem az is növényi tejszín,csak sokkal jobb ízre és minőségre is mint a Hulala....

[link]

2016. febr. 29. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!