Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meggyszószt meggybefőttből?

Meggyszószt meggybefőttből?

Figyelt kérdés

Sziasztok, sajttortához szeretnék meggyszószt csinálni, itthon van meggybefőtt olvastam több helyen hogy egy csomag vaniliapudingot hozzáadva sűrű szószór állagú lesz a pudingban lévő keményitőtől.

Az lenne a kérdésem, hogy ha így csinálom akkor ha kihűl a meggyszósz vagy elteszem másnapra akkor nem lesz e a végén a szószomnak kemény pudingállaga?


2016. febr. 6. 16:58
 1/4 A kérdező kommentje:
sűrű szószos állagú*
2016. febr. 6. 16:58
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A beföttröl szürd le a levét és mérd meg.


Egy csomag puddingporhoz fél liter folyadékkal lesz normál pudding állaga, ha a folyadék több (8-10 dl), akkor mártás sürüségü lesz.

2016. febr. 6. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!:)
2016. febr. 6. 17:08
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én keményítőt szoktam beletenni.

Ha többet teszel, akkor zselé lesz, mint a feketeerdő tortában, ha kevesebbet, akkor folyékony marad, de mégse túl híg

2016. febr. 6. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!