Muffin-imádó gyerekek anyukái, kaphatnék egy jó receptet valakitől? Ami tényleg bevált.
Nálunk ez a kedvenc:
Én általában kajszi lekvárt teszek bele, nem narancsdzsemet.
Úgy szoktam még variálni, hogy nem csak olvasztott csokit teszek a tésztájában, hanem nagyobb darabokra vágottat is, és az megmarad sülés után is benne.
Vagy két részletben teszem a tésztát a formában és közé teszek egy réteg lekvárt.
A recept lemaradt:
hozzávalók / 6 adag
2 bögre finomliszt (finom)
1 bögre cukor
250 ml tej
125 ml napraforgó olaj
1 db tojás
1 csomag sütőpor
Nálunk legutóbb ez aratott nagy sikert:
tescoba mindig van áfonya :) Én beleaprítottam apróra a masszába, nem a közepébe raktam az áfonyát és a csokit annyit változtattam a recepten.
A mi kedvencünk:
1 pohár jogurt lehet natúr is vagy gyümölcsös is, de ha gyümölcsös, akkor picivel kevesebb cukor kell bele
A joghurtos pohár a mérce
2 pohár liszt én egy pohár rozslisztet és egy pohár sima fehérlisztet szoktam használni
1 pohár cukor
2 csomag vaniliás cukor
1/3 pohár étolaj
3 egész tojás
1csomag sütőpor
Nem kell hozzá mérleg, és kézi mixer sem, egy sim a kanállal is tökéletesen ki lehet keverni.
Bármivel ízesítheted,én amikkel szoktam: aszalt vörösáfonya, csokidarabkák, fagyasztott ribizliszemek, összekockázott friss gyümölcs, áfonyadzsem, de a variációk végtelenek.
Szerintem isteni a végeredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!