SOS! Nem sült át a torta közepe, mit tehetek ilyenkor?
Figyelt kérdés
E szerint a recept szerint csináltam Sacher tortát, betartottam a hőfokot és a sütési időt, azt írja a recept, hogy amikor kivesszük nem baj, ha híg, úgyhogy kivettem. Kihűlt, és mikor félbevágtam, láttam, hogy a közepe még folyós. Tele van csokival, nem tudom, hogy amiatt e, nem hiszem, hogy sületlen, negyven percet sült. Van értelme így, félbevágva visszatenni a sütőbe? Ha megkenem lekvárral még jobban elázik a tészta.
2016. jan. 21. 11:23
1/7 anonim válasza:
Egyben torta már nem lesz belőle, de a széleit levághatod, a nyers részét pedig vissza tudod tenni a sütőbe, és ha sikerül megsütnöd, abból is lehet kisebb süti falatokat készíteni.
2/7 anonim válasza:
Most néztem a receptet, ott sem azt írja, hogy nem baj, ha híg a közepe, hanem azt, hogy nem baj, ha egy kicsit lágy marad a közepe.
3/7 A kérdező kommentje:
Igen, így értettem, csak rossz szót használtam. A lényeg, hogy csak lágy volt a közepe, és lágy is maradt, de mintha csak a csoki lenne benne híg, fogalmam sincs. Mindenképpen tortát kell belőle csinálnom, szülinapra lesz, lehet, hogy visszadobom a sütőbe úgy ahogy van, félbe vágva, hátha javul, de azt sem akarom hogy rosszabb legyen.
2016. jan. 21. 11:59
4/7 A kérdező kommentje:
Ja, és konkrétan csak a közepe nem sült át, olyan 4-5 cm-es területen, de ott teljesen a teteétől az aljáig lágy. Nem is biztos, hogy nem sült át, sőt, de mégis lágy. Mint a félig olvadt csoki.
2016. jan. 21. 12:03
5/7 anonim válasza:
Én a két lapot külön visszatenném
6/7 anonim válasza:
Ha visszateszed a sütőbe, akkor a széle meg fog égni, ehetetlen lesz. Azt is csinálhatod, hogy kiveszed egyben a közepét, megsütöd külön, és "visszatöltöd". Valódi torta nem lesz belőle már soha.
7/7 A kérdező kommentje:
Visszatettem az egyiket, a másiknak addig megkocsonyásodott (nem tudok erre jobb szót) a közepe, azt nem is rakom vissza, de az volt a jobb állapotú. Szerintem nem vészes, megkenem lekvárral. Az biztos, hogy nem nyers. Max szétesik, amikor felvágjuk.
2016. jan. 21. 12:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!