Milyen édességet készítsek? 2 óra múlva (váratlan) vendégek érkeznek.
Van itthon elég sok minden:
délelőtt sült egy nagy adag sütőtök
alapélelmiszerek (liszt, cukor, tojás, tej, élesztő, sütőpor, vaníliarúd, fűszerek, kókuszzsír (vaj helyett) rumaroma)
rengeteg joghurt
pár tábla feketecsoki
mirelit gyümölcsök
banán, alma
dió, mák (bár azt le kell még darálni, az sok idő, de ha rövid a recept, akkor belefér)
Csak egy dolog nincs: ötlet... pedig tudok sütni, és szeretek is, de most valahogy nem jön az ihlet.
Kedvencem a kevert süti - azt annyiféleképpen lehet elkészíteni, hogy megszámlálni sem tudom! :-)
Alap: 30 dkg cukor, 30 dkg liszt (mondjuk én 50 dkg -ot szoktam, meg pici folyadék), 30 dkg margarin, 3 vagy 4 tojás, 1 cs sütőpor esetleg 1 cs vanilincukor.
Variációk a tésztába bele:D van, amikor citromos - kókuszosat csinálok, van, amikor beleöntök egy üveg meggybefőttet, néha meggyes-mákosat, de van, amikor kakaót szórok bele és mazsolát, diót, volt már, hogy egy konzerv ananászt tettem bele... szóval bármit csinálhatsz belőle. kb. 5 perc összekeverni, kb 30 perc alatt megsül :-)
2-es vagyok: igen, amit leírtam, az tulajdonképpen a bögrés süti, csak nagyobb léptékben és valóban tepsiben :-)
A banános muffin is nagyon finom tud lenni, csak lehet, kevés lenne a vendégeknek - bár nemt udom, mekkora muffin formája van a kérdezőnek. Lehet, semekkora :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!