SOS! Tojasfozes? Ehen halok!
Kemeny tojast foznek, de mindenki elment aludni, a gagyi mobilnet pedig semmilyen oldalt nem hoz be, ami ezzel foglalkozik. :(
A kerdesem: elobb kell a vizet felforralni, aztan bele a tojast vagy a tojast bele kell tenni a vizbe es forrastol szamitva 15 perc? Erre nem emlekszem. :D
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Teljesen mindegy, hogyan csinálod, szerintem lágytojásnál is, de keménynél tuti :) Abban sem vagyok biztos, hogy minden tojás, minden méretben, minden főzőalkalmatosságban, minden tűzhelyen ugyanannyi perc alatt lesz kemény... Forráskor én leveszem az indukciós főzőlapot 200 vagy 300 vagy 500 wattra, bizonyára nem mindegy... S van, aki benne hagyja a tojást a vízben (nem akkor, ha éhes, az igaz) s akkor még tovább fő...
Sosem tudom, meddig kell.
A lágytojást tudom, forráskor azonnal kikapcsolom a főzőlapot :D 0 perces tojás :)
Bocs, kérdező, de hátha érdekes mások tojásevő szokása így a tojás után vagy valami.
Egyébként éhesen én tükörtojást sütnék, 1-2 perc alatt. De ez ízlésfüggő is.
Nekem apukám mindig azt mondta, 15 perc a tuti. Ha ő mondja...! Azért többször főzött már tojást, mint én. :D
Na, de nekem ez a kedvenc egészségtelen kajám így, éjszaka:
Bár az egyik tojás szétrepedt, amint vízbe tettem, de attól még finom volt. :D
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Én hideg vízbe szoktam feltenni, miután felforrt, lekapcsolom, és fedő alatt hagyom egy 8-10 percre.
A túl sokáig főzött tojás fehérje gumi-szerű lesz, a sárgája külseje pedig zöld.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Még az a szerencse, hogy az interneted nem ment el. Éhen halnál, ha magadtól kellene boldogulni?
A tojásfőzés nem egy nagy ügy, s ha annyira éhes vagy, akkor mi a legrosszabb, ami történhet? Lágy marad. S akkor nem kemény tojást eszel (amit magában én pl. meg nem tudnék enni, hanem lágyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!