Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS! Tojasfozes? Ehen halok!

SOS! Tojasfozes? Ehen halok!

Figyelt kérdés

Kemeny tojast foznek, de mindenki elment aludni, a gagyi mobilnet pedig semmilyen oldalt nem hoz be, ami ezzel foglalkozik. :(


A kerdesem: elobb kell a vizet felforralni, aztan bele a tojast vagy a tojast bele kell tenni a vizbe es forrastol szamitva 15 perc? Erre nem emlekszem. :D


2016. jan. 14. 22:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Tedd a megmosott tojásokat hideg vízbe aztán mehet a tűzre.Mikor már forr, bugyog a víz, onnantól számítva 10 perc és kész is van!
2016. jan. 14. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen, eletet mentettel, neki is allok. Millio puszi neked! :D
2016. jan. 14. 22:46
 3/13 anonim ***** válasza:
69%

Teljesen mindegy, hogyan csinálod, szerintem lágytojásnál is, de keménynél tuti :) Abban sem vagyok biztos, hogy minden tojás, minden méretben, minden főzőalkalmatosságban, minden tűzhelyen ugyanannyi perc alatt lesz kemény... Forráskor én leveszem az indukciós főzőlapot 200 vagy 300 vagy 500 wattra, bizonyára nem mindegy... S van, aki benne hagyja a tojást a vízben (nem akkor, ha éhes, az igaz) s akkor még tovább fő...

Sosem tudom, meddig kell.


A lágytojást tudom, forráskor azonnal kikapcsolom a főzőlapot :D 0 perces tojás :)


Bocs, kérdező, de hátha érdekes mások tojásevő szokása így a tojás után vagy valami.

Egyébként éhesen én tükörtojást sütnék, 1-2 perc alatt. De ez ízlésfüggő is.

2016. jan. 14. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:

Nekem apukám mindig azt mondta, 15 perc a tuti. Ha ő mondja...! Azért többször főzött már tojást, mint én. :D


Na, de nekem ez a kedvenc egészségtelen kajám így, éjszaka:


[link]


Bár az egyik tojás szétrepedt, amint vízbe tettem, de attól még finom volt. :D

2016. jan. 14. 23:47
 5/13 anonim ***** válasza:
58%
Ha forró vízbe teszed a tojást, gyakrabban reped meg, mintha hideg vízben kezdenéd a főzést. Az ilyen balesetek megelőzésére én ki szoktam lyukasztani a tojásokat főzés előtt.
2016. jan. 15. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet. :3
2016. jan. 15. 00:30
 7/13 anonim ***** válasza:
91%
Tapasztalatom szerint a tojás nem főzés közben reped meg, hanem már főzés előtt lehet rajta valami mikroszkopikus sérülés és az reped a hőtől tovább.Mert többször megesett nálam is, hogy mondjuk felteszek főzni 5 tojást és csak egy reped meg.Sose reped meg az összes.Szóval szerintem ilyenkor a tojásban van a hiba, nem a főzésben.
2016. jan. 15. 00:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
Mondjuk, ez is igaz. Én is 2 tojást főztem most, és csak az egyik repedt meg.
2016. jan. 15. 00:46
 9/13 anonim ***** válasza:
91%

Én hideg vízbe szoktam feltenni, miután felforrt, lekapcsolom, és fedő alatt hagyom egy 8-10 percre.

A túl sokáig főzött tojás fehérje gumi-szerű lesz, a sárgája külseje pedig zöld.

2016. jan. 15. 05:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
42%

Még az a szerencse, hogy az interneted nem ment el. Éhen halnál, ha magadtól kellene boldogulni?

A tojásfőzés nem egy nagy ügy, s ha annyira éhes vagy, akkor mi a legrosszabb, ami történhet? Lágy marad. S akkor nem kemény tojást eszel (amit magában én pl. meg nem tudnék enni, hanem lágyat.

2016. jan. 15. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!