Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rántottareceptek, tojásból...

Rántottareceptek, tojásból készült gyorsételek?

Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok, és nemigazán jut idő a hossza főzésre, így mindig valamiféle tojást ütök össze, vagy épp sültkrumplit készítek. A tojást nagyon szeretem, csak a szimpla rántottát untam már meg... Valami jó rántotta, omlett vagy hasonló recept?
2010. márc. 26. 22:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

rántottához: megsütsz valamit és ráütöd a tojásokat:

hagymát sütsz,

lecsót készitesz (1 paprika, 1 paradicsom, 1 hagyma)

kolbászt sütsz

szalonnacsikok + hagyma

bármilyen szalámimaradék

fött krumplikarikák átpiritva

ezek közül bármelyikre lehet reszelt sajtot szórni, mikor már megsült

2010. márc. 26. 22:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
a rántotta nagyon finom, ha reszelsz bele sajot (ha szereted, akkor füstöltet, hmmm) és/vagy újhagymát vágsz bele
2010. márc. 26. 22:32
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

spanyol omlett egyszerűen:

olajon hagymát pirítasz, majd picike kockákra vágott krumplit raksz bele. Mivel kis darabok, így kb 2 perc alatt megsül. Ezután a felvert tojást ráöntöd, megsütöd. Nagyon finom, és nagyon hamar kész van! :)

olcsó, és laktató is, egy kisebb db krumpli elég is bele. Esetleg vághatsz bele 2-3 fel gombát mielőtt megsül a krumpli, persze ha szereted. A tojást higíthatod pici tejjel. (sütheted először a krumplit, és csak aztán a hagymát, hogy tuti nem égjen le.

Jó étvágyat! :)

2010. márc. 27. 00:03
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A rántottába valójában azt raksz bele amit akarsz. Én sokszor úgy csinálom,benézek a hűtőbe, fagyóba,és amit találok azzal dúsítom.Vegyes zöldköret, kolbász, gomba, tej, hagyma, sajt,maradék sült hús,maradék sült krumpli,stb... Ha a pörköltből egy kis szaft van már csak,arra is szoktam tojást ütni.
2010. márc. 27. 00:21
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A rántottában az a jó,hogy szinte bármit rakhatsz bele(sonka,kolbász,töpörtyű,hagyma,burgonya,pari,kukorica..) ezerféle variációja van és igy nem lehet megunni:) A tetejére még szórhatsz reszelt sajtot is,imádom a rántottát!!!!!!!:)))
2010. márc. 27. 13:22
 6/9 anonim ***** válasza:
50%
Én még hozzátenném a zöldborsót sajtdarabkákkal sonkacsíkokkal-Húsvét után szoktam.ZS
2010. márc. 27. 17:05
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg sült rizs, főzzöl egy adag gyors rizst, serpenyőben piritasz zöldséget hozzádobod a rizst és a tojást. Maradék főtt tésztát is összepirithatsz tojással.

Bundi kenyér, tojáspörkölt, tojásleves, bevert tojás.

[link]

2010. ápr. 2. 00:52
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Zöldpaprika oldalát leszeled, és mintha sonka lenne, először a belső oldalát megpiritod egy kis olajon, majd átforditva megsózod és ráütöd a tojást. Én imádom!
2010. ápr. 2. 00:55
 9/9 anonim válasza:
100%
szia! én a rántottát, ami inkább omlett :) így készítem: ált. 2-3 tojást összekeverek, megsózom, 1-2 evőkanál lisztet fokozatosan belekeverek, lereszelek egy kisebb darab sajtot /nagyobb lyukú reszelővel/ azt is belekeverem elkezdem sütni, és amikor az alja már jó, akkor a tetejére teszek bacont, és amikor már félig megsült megfordítom, kicsit sütöm még és kész :) párom imádja :)
2010. ápr. 2. 08:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!