A rizslisztet használhatom-e ugyanúgy, mint a fehér lisztet?
Inkább egyszerű, mint speckó s nem tudom, a magyarok közül hány embernek tetszene, de a mi háztartásunkban nagy sikert ért el.
A japán mochi az eredete, aminek volt egy mikrós verziója, amit a párom (ő az, aki napi 1-3 ilyet megeszik sok hónapja) tovább egyszerűsített, pl. kihagyta a rengeteg cukrot. Nekem alapból nem ízlik (ahogy a mochi sem, de az kicsit poénosabb és megmenti a tölteléke), de vannak kellemes variációi, amik már igen.
Alap:
60g rizsliszt, 1 dl víz, 20g mazsola, ezeket kell összekeverni.
Nálunk kb. 3,5 percig készül mikróban, egy csinos kis szilikonformában, amiben úgy 1 centis magasságot ér el.
Ez elég snassz, ilyenkor csokiszósszal lehet enni.
Sokkal jobb, ha víz helyett valami jóféle teát használunk (a tescós Earl Gray teljesen alkalmas rá) vagy kókusztejet. Birsalmalével is igen jó. Jó erős, hibiszkuszos gyümölcsteával pedig még lila is lesz :) A tea ne legyen túl meleg, mert már keveréskor összekapja a rizslisztet és nem lesz jó az állaga.
Én kókuszreszelékkel szeretem turbózni, finom lesz úgy.
Nem klasszikus süti, legalábbis nálunk, de nagyon poénos állagú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!