A rizslisztet használhatom-e ugyanúgy, mint a fehér lisztet?
"A rizsliszt olcsó" ?
Megkérdezhetem, hogy hol veszed, mert nekem a 600 ft körüli kilós ár nem tűnik olcsónak...
Kérdezőnek: a rizsliszt szemcsésebb, mint a fehér liszt, főzelék, leves sűrítésére, "tejesítésére" kiváló (én tejföl helyett kezdtem el használni), de sütésnél másképp viselkedik, mint írtam szemcsésebb, "szárazabb".
""A rizsliszt olcsó" ?
Megkérdezhetem, hogy hol veszed, mert nekem a 600 ft körüli kilós ár nem tűnik olcsónak... "
ja és amúgy a 600 forint sem drága, ha a gluténmentes liszt 1500 forintos árához hasonlítod ;)
A rizsliszt olcsó, az én lisztem mondjuk a kókusz, mandula, kesu, dió, mák, szezámliszt, s ezek egy része is durván olcsó, a mandulaliszt a drága 8 ezerért :D
NEM a liszt ára miatt költ az ember sokat. Az én költségeim sem nőttek attól, hogy elhagytam az olcsó szénhidrátokat s eritrittel édesítek, kókuszzsírban sütök és napi szinten használok egy kevés kesut.
A rizsliszt egész más, mint a fehér liszt. Néha remekül helyettesíti azt, bár az állaga akkor sem lesz ugyanaz... Ilyen darás lesz valahogy, nem tudom leírni. Egyes esetekben ízetlenebb vagy törékenyebb lesz tőle a tészta...
Nem gluténes, de gyors ch az is, én személy szerint nem használom (de én tápiókalisztet se nagyon, pedig szuper, de szénhidrátos... viszont olcsó, 800/kg s nagyon, nagyon sokat segít kis mennyiségben, állagot és ízt tekintve :D).
A párom készít belőle speckó rizssütit s azért próbálkoztam vele itt-ott, mézesnek OK lett, mivel abban sok finomság volt, nem lett ízetlen. Banános palacsintába is jó, de úgy kb. ennyi. A zab (aminek alapból nem szeretem az ízét) finomabb tud lenni tojásos tésztáknál... De ez bizonyára emberfüggő is.
Amihez pedig kell a glutén (kelt tészták), az nehezen megy máshogyan (vannak próbálkozások, de ezekhez nem értek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!