Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pudinggal töltött fánk receptj...

Pudinggal töltött fánk receptjét megírná valaki?

Figyelt kérdés
2010. márc. 25. 16:59
 1/2 anonim válasza:

A képviselő fánkra gondolsz?

Hozzávalók:

Tészta :

22.5 dkg liszt

22.5 dkg zsír

2, 25 dl víz

6 tojás

1 dkg porcukor, csipet só


Elkészítés:

A vizet a zsírral, sóval, cukorral üstben nyílt lángon felforraljuk majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Utána folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. Nyomozsákból sütõpapírra halmozunk 6-7 cm-es halmokat. Forró 220 fokos sütõben megsütjük. Közben nem szabad a sütõ ajtaját nyitogatni mert akkor összesik a tészta.

Sárga krém :

2 zacskó vaniliás pudingport kevés vizzel kikeverni. 8 dl vizet 8 evõkanál cukorral felforralni és hozzáadni a kikevert pudinporhoz. Tûzön jól besûríteni,hogy ne legyen folyékony.

6 tojás fehérjét 10 dkg cukorral keményre verni és hozzáadni habverõvel a forró pudinghoz.

A tésztékat tetejét levágni és olvasztott cukorba mártani ( karamellizált cukorba ) és mogyorószórással megszórni.

A sárga krémet melegen kell beletölteni a tészta aljába. Ha kihült akkor tejszínhabot nyomunk rá és ráhelyezzük a tetejét.



Hozzávalók:

Tészta :

22.5 dkg liszt

22.5 dkg zsír

2, 25 dl víz

6 tojás

1 dkg porcukor, csipet só


Elkészítés:

A vizet a zsírral, sóval, cukorral üstben nyílt lángon felforraljuk majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Utána folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. Nyomozsákból sütõpapírra halmozunk 6-7 cm-es halmokat. Forró 220 fokos sütõben megsütjük. Közben nem szabad a sütõ ajtaját nyitogatni mert akkor összesik a tészta.

Sárga krém :

2 zacskó vaniliás pudingport kevés vizzel kikeverni. 8 dl vizet 8 evõkanál cukorral felforralni és hozzáadni a kikevert pudinporhoz. Tûzön jól besûríteni,hogy ne legyen folyékony.

6 tojás fehérjét 10 dkg cukorral keményre verni és hozzáadni habverõvel a forró pudinghoz.

A tésztékat tetejét levágni és olvasztott cukorba mártani ( karamellizált cukorba ) és mogyorószórással megszórni.

A sárga krémet melegen kell beletölteni a tészta aljába. Ha kihült akkor tejszínhabot nyomunk rá és ráhelyezzük a tetejét.



TUDJA VALAKI A KAPOSVÁRI ZÁRDA UTCAI NŐI FÉRFI FODRÁSZAT SZÁMÁT?? NINCS A NETEN

2010. márc. 25. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Megsütöd a fánkot,majd vanÍliás főzésnélküli pudingot csinálsz,és egy nagyobb(a legnagyobb!!) méretű FECSKENDŐT veszel (tű nélkül),felszÍvsz bele pudingot,beleszúrod a fánkba és belenyomod a krémet!Ez nem vicc,a cukrászok is Így töltik meg a fánkot,csak nekik erre van egy speckó eszközük a fecskendő helyett!
2010. márc. 26. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!