Ha az alábbi receptből kihagyom a tojást és a tejfölt mi fog történni?
Ezt szeretném megsütni: [link]
Még életemben nem sütöttem semmit, a tejfölt nem értem minek kell bele (az tartja össze a tésztát?), ezért inkább kihagynám és a tojással miért kell megkenni a tetejét? Ha ezt a két műveletet kihagyom elrontom a sütit?
A tejfölt kihagyni nem jó ötlet. Kemény valami lesz belőle, a tejföl zsírosít, lazít, gondolom, az ízét is jelentősen változtatja...
A tojástól szebb és finomabb lesz, fényesebb és színesebb tetejű, de mivel az nem a tészta része, azt még kihagyhatod.
Nem mondom, hogy zsiradék és liszt ne adhatna rendes tésztát, a linzerben sincs sok egyéb, ha nem édes, de akkor valamit variálni kell az arányokon, ekkora változtatást nem lehet büntetlenül megúszni, nem hagyhatod ki egy az egyben a tejfölt...
(Én tojást tennék bele, no meg vajat, nem margarint, de én nem számítok, mert én a lisztet hagynám ki, persze raknék bele mást :D Sokat sütögettem életemben, de egyik legfőbb tapasztalatom, hogy ha normál emberi halandó vagy, akkor nem tudhatod, mi történik, ha valami nagyot változtatsz. Sőt, egyes esetekben ugyanaz a recept is adhat más eredményt. Főzni mindig könnyen ment, de sütni trükkösebb, a tészták sok dologra érzékenyek, a változatok száma pedig végtelen.)
Tejföl nélkül nem fogod tudni osszedolgozni a tésztát megfelelően és íze se sok lesz, pláne ha margarint használsz. Tojás nélkül meg nem lesz szép.
Ha meg sosem sütötte, tartsd be a receptet pontosan
Ha ezt a receptet választod, ne hagyj ki semmit, ez így komplett.
Viszont vannak tejföl és tojás nélküli receptek is, keress olyat.
Nem fog összeállni a tészta. Vagy tejföl, vagy tojás kell bele, hogy gyúrható legyen.
A tetejére nem feltétlen kell a tojás, de egyrészt attól szebb és gusztusosabb lesz, másrészt attól fog ráragadni a reszelt sajt. Nem kell rá egy egész tojás, elég egy kis maradék fehérje is, ha például valamit sütöttél a sárgájával, és kimaradt.
Nekem van egy nagyon jó sokáig elálló porhanyós sajtosrudacska receptem- már sokaknak megírtam, és meg voltak vele elégedve- nincs benne tejföl, és mégis összeáll a tészta, méghozzá remek állagú lesz, csak más a titka. Napokig olyan, mintha aznap sült volna ki.
DE! a tetejét ennek is meg kell kenni tojással, vagy csak fehérjével, hogy ráragadjon a reszeltsajt, szezám, kömény stb.Esetleg egy kis tejjel átkenve is ráragadnak ezek a feltétlenül szükséges finomságok.
Ha érdekel a konkrét recept, írj, szívesen megírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!