Egyszerű, mégis ünnepi étel?
Paprikás hekk tejfölös sajtos lángossal!
Egy kis nyáridéző ;)
Mi van otthon, azt jó lenne tudni :)
De pl. sajtos-zöldfűszeres töltött gombafejek egy finom zöldsalátával, tejszínes-fokhagymás mártással. Pik-pakk kész van, a gombákat megtöltöd 3 perc alatt aztán megsül magától.
Valóban jó lenne tudni, hogy mik a lehetőségek, ami az alapanyagokat illeti. Hiába írunk bármit, ha nincs otthon hozzávaló. A boltok zárva, beszerzési lehetőség sincs.
Írj valamit a készleteidről.
Azt nem is csodálom, hogy a férjed is unja már harmadnap is ugyanazt enni.
Vegyél egy szép darab csontnélküli karajt, úgy bő egykilósat.Középen két oldalról éles, hosszúpengéjű késsel szúrd fel. Kétoldalról tömködd meg a nyílást aszaltszilvával. Az egész darabot burkold be hajszálvékony húsos baconnal.
kevés zsírt melegíts egy kisebb , magasabb tepsibe, és tedd bele. Önts alá egy kevéske vizet, fóliázd le, és kb
180 fokon kb másfél órát süsd. persze közben meg kell nézni és forgatni.Ha a húsvilla könnyen belemegy, fólia nélkül pirítsd körbe.
Ha kész deszkán pihentesd legalább 10 percig, mielőtt szeletelni kezded.
Szép és nagyon finom, szépen lehet tálalni is.
Vajas petrezselymes krumpli, vagy vajas krumplipüré illik hozzá.
Savanyúság nem kell mellé, mert a szilvától elég pikáns, de, ha ezt kevésnek gondolod, még egy kis aszaltszilvát megpárolhatsz egy kis vörösborban, mártás sűrűségűre beforralva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!