Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerű, mégis ünnepi étel?

Egyszerű, mégis ünnepi étel?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy holnap jönnek át barátaink karácsonyozni. 24-én csináltam lencselevest, kirantott halat és krumplisalátát. Fèrjem ezt már nem akar enni. Valami egyszerűen elkészíthető, de mégis különleges ételt tudnátok ajánlani, ami megállja a helyét a karácsonyi asztalon?

#karácsony #ünnepi fogás
2015. dec. 26. 11:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
49%

Paprikás hekk tejfölös sajtos lángossal!

Egy kis nyáridéző ;)

2015. dec. 26. 12:13
 2/12 anonim ***** válasza:
8%
fasirt, krumplipürével, uborkával,vagy pulykamell kirántva esetleg csirkemell vajon sütve.
2015. dec. 26. 12:20
 3/12 anonim ***** válasza:
67%

Mi van otthon, azt jó lenne tudni :)

De pl. sajtos-zöldfűszeres töltött gombafejek egy finom zöldsalátával, tejszínes-fokhagymás mártással. Pik-pakk kész van, a gombákat megtöltöd 3 perc alatt aztán megsül magától.

2015. dec. 26. 12:24
 4/12 anonim ***** válasza:
4%
köménymagleves.
2015. dec. 26. 12:38
 5/12 anonim ***** válasza:
69%

Valóban jó lenne tudni, hogy mik a lehetőségek, ami az alapanyagokat illeti. Hiába írunk bármit, ha nincs otthon hozzávaló. A boltok zárva, beszerzési lehetőség sincs.

Írj valamit a készleteidről.

Azt nem is csodálom, hogy a férjed is unja már harmadnap is ugyanazt enni.

2015. dec. 26. 12:48
 6/12 A kérdező kommentje:
A férjem nem ugyanazt eszi 3 napja. 24-én volt ez, 25-én rokonoknál voltunk, más étel volt, ma pedig nagymamáméknál ebedelünk/vacsizunk. Azt nem akarja, hogy holnap megint azt készítsek. Holnap délelőtt megveszek mindent, nálunk már nyitva lesz minden (Szlovákia) az ötleteket köszönöm, jöhet még, mindent be tudok szerezni holnap :)
2015. dec. 26. 13:11
 7/12 anonim ***** válasza:
24%
ha sokan lesztek, esetleg töltött káposzta? garantált jóllakás, finom is, egyszerű is, karácsonyi klasszikus, habár a hús miatt kicsit drága, ha sokan lesztek
2015. dec. 26. 13:25
 8/12 A kérdező kommentje:
4-en leszünk csak, a káposztát én nem szeretem :(
2015. dec. 26. 15:17
 9/12 anonim ***** válasza:
42%
Vadas zsemlegombóccal (nálatok gondolom knédli ) nem annyira ünnepi, de nagyon finom.
2015. dec. 26. 16:01
 10/12 anonim ***** válasza:
42%

Vegyél egy szép darab csontnélküli karajt, úgy bő egykilósat.Középen két oldalról éles, hosszúpengéjű késsel szúrd fel. Kétoldalról tömködd meg a nyílást aszaltszilvával. Az egész darabot burkold be hajszálvékony húsos baconnal.

kevés zsírt melegíts egy kisebb , magasabb tepsibe, és tedd bele. Önts alá egy kevéske vizet, fóliázd le, és kb

180 fokon kb másfél órát süsd. persze közben meg kell nézni és forgatni.Ha a húsvilla könnyen belemegy, fólia nélkül pirítsd körbe.

Ha kész deszkán pihentesd legalább 10 percig, mielőtt szeletelni kezded.

Szép és nagyon finom, szépen lehet tálalni is.

Vajas petrezselymes krumpli, vagy vajas krumplipüré illik hozzá.

Savanyúság nem kell mellé, mert a szilvától elég pikáns, de, ha ezt kevésnek gondolod, még egy kis aszaltszilvát megpárolhatsz egy kis vörösborban, mártás sűrűségűre beforralva.

2015. dec. 26. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!