Miért áltatjuk magunkat azzal, hogy tejnek hívjuk a halászlében lévő cuccot, mikor mindannyian tudjuk, hogy miről van szó?
Buta kérdés, buta kérdezői komment...
Akkor tojást se együnk, mert az meg petesejt ??
Amúgy 100 % fehérje, szóval megfőzve a halászlébe, vagy harcsapaprikáska belefőzve, igazi csemege, akárcsak a nőstény hal ikrája.
ha komolyan érdekel a halak szaporodása, van bőven mit olvasni róla. érdemes, mert érdekes, és nem maradsz ostoba, vagyis nem teszel fel ilyen kérdéseket.
Gersli szívem ! Nem megsértődni kell, hanem okulni a válaszokból, és nem zaklatni másokat privátban !
Majd fel fogsz nőni te is, remélhetőleg...
Reggel meg állati mirigyváladékot iszok, 2,8% zsírtartalommal, sőt még a kávémba is jut belőle. De megeszem-iszom különböző erjesztett, bakteriálisan kezelt formában is. A sajt pedig (eredetileg) úgy készül, hogy szopós borjúk gyomrából vesznek nedvet, ebből választanak ki egy enzimet, ami a tejfehérjét kicsapja, és megszilárdítja. Na és?
A méz a kenyéren pedig egyszer már megjárta a méhecske gyomrát...
Én szeretem a hurkát is (igen, a vérét a belébe töltve), a disznósajtot sem vetem meg (igen, a gyomrába töltve), de a pacalpörkölt se kutya. A tyúkhúslevesben külön kikeresem magamnak a zúzáját (igen, a gyomrát), lerágom a csontról a porcogót, és kiszívom a nyakából a gerincvelőt...
Vesét még nem ettem, de simán bevállalnám.
Mi az a kis halprüttyenet ezek után? Az ikráját is ugyanúgy megesszük, akár kaviárként luxusáron (ráadásul nyersen), akár a halászlébe főzve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!