Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bevált mandulás keksz receptje...

Bevált mandulás keksz receptje van valakinek?

Figyelt kérdés
2015. dec. 19. 23:13
 1/1 anonim válasza:

Ez egy hagyományos keksz recept diétás verziója.

A fele liszt mandulával helyettesítve (a diófélék közül ennek van legkisebb szénhidráttartalma (7g/100g)), a lisztnek is tönkölybúza lisztje, a cukor helyett nyírfacukrot és édesítőt használok, aki nagyon akarja, a nyírfacukrot is kihagyhatja, csak édesítővel is lehet készíteni.

Az eredmény 20 db nagyon finom, omlós darabonként 8 g lassan felszívódó szénhidrátot tartalmazó keksz. Sajnos zöld mandulaaromám volt, ami nem mutat jól a kekszben, jobb ha színtelent használunk!


hozzávalók / 4 adag

20 dkg tönkölybúza liszt

20 dkg mandula (őrölt)

20 dkg vaj

5 dkg xilit

20 dkg cukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer)

10 ml vanília aroma (ízlés szerint)

10 ml mandulaaroma (ízlés szerint)

5 dkg mandulapehely (a tetejére)


elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.

A tönkölyliszet az őrölt mandulával, a nyírfacukorral és az édesítővel egy tálban összekeverjük.

A hideg vajat felkockázzuk, és összedolgozzuk a fenti keverékkel, ehhez valami eszközt használjunk, mert a kéz melege felmelegíti a vajat (szenvedés!).

Még az aromákat is egyenletesen eloszlatjuk a tésztában.

Evőkanálnyi masszából gombócot csinálunk, amelyet kilapítunk a tepsiben egy ujjnyi vékonyra - körülbelül 20 db lesz belőle.

A tetejébe mandulaforgácsot nyomkodunk.

20 percre betesszük sülni.

Egyik kedvencem!! Ha bármi kérdésed van még, írj! :) Jó sütést-főzést!

2015. dec. 20. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!