Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valakinek nincs véletlenül...

Valakinek nincs véletlenül tökéletes kinyomós keksz receptje?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

4 recept szerint csináltam kinyomós kekszet.

1,2 és 3. receptnél a tészta nem ragadt rá a tepsire.Sütőpapíros, margarinos, margarinos-lisztes, sima sütőlapra próbáltam, de NEM.

Na a 4. recept jónak tűnt, frankon kinyomtam a tésztát a tepsire, ráragadt pikk-pakk, de a sütőbe téve elterült mint a Kisalföld.

Van jelentősége annak, hogy a margarinnal megolvasztva dolgoztam, és utána tettem a hűtőbe a tésztát?

Előre is köszönöm a válaszokat!


2014. dec. 21. 17:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Nekem ez jól bevált, de csak igazi teavajjal, margarinnal nem lett jó.


A vajat/margarint nem jó megolvasztani, mert akkor nem lesz omlós.


Vaníliás linzer keksznyomóval


hozzávalók

35 dkg liszt

20 dkg vaj

8 dkg porcukor

1 egész tojás

2 cs vaníliás cukor

1 kk sütőpor

fél citrom leve és reszelt héja


elkészítés

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojást, és a citrom kifacsart levét és lereszelt héját.

A tésztát jól összedolgozzuk. Kb. fél órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni.

A tésztanyomót megtöltjük vele, és tetszőleges formákat nyomunk a vékonyan kivajazott

tepsire.

Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Sütés 150°C

2014. dec. 21. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Tapasztalatom szerint nem a tészta összetétele, hanem az állaga a kulcs a sikerhez, kell hozzá egy kis kísérletezés. Tökéletesen működik a k3:2:1 arányú linzertészta (vaj a cukorral habosra verve, utána bele a liszt), ha hagyod szobahőmérsékleten olyan ragacsosra lágyulni, ami már túlzásnak tűnik, legyen olyan puha, amit nyújtani-szaggatni már nem lehetne. Így nekem most már sikerülni szokott, egyszerűen csak a tepsire nyomom őket, utána az egészet tepsistől bevágom a fagyasztóba negyed-fél órára, hogy ne folyjon szét a sütőben a kinyomkodás közben megolvadt vaj miatt (amíg ezt a lépést kihagytam, készült néhány adag szétterült, tocsogó, szénné égett szélű paca...). Előre behűtött tésztával nem jött össze, az a kiszaggatós verzióhoz való.
2014. dec. 21. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

A 4 receptnél,amit ki tudtam szépen nyomni, valóban kicsit folyós volt a tészta, kanállal tudtam adagolni.Én is azt gondolom, hogy víz vagy tej hozzáadásával lehet lágyabbá tenni, illetve az volt a baj, hogy 35 dkg volt a liszt is és a margarin is, meg pluszba nagyon édes.

Van egy receptem ami nagyon finom, de az meg nem jött le a kinyomóról, megprobálom majd ünnepek után azt megvariálni, puhábbá tenni.

Köszönöm a válaszokat.

2014. dec. 22. 16:57

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!