Ezzel hogy kell hamburgerhúst sütni?
Ugye jól értelmezem,hogy ezzel csak formázni lehet a húst? Utána kiszedem és bele a serpenyőbe? De nem fog ugyanúgy szétesni, ha kiszedem nyersen? Akkor mi értelme a formának? :D
Ajándék lenne páromnak, aki mindig azon bosszankodik, hogy szétesik a házi készítésű hamburgerhúsa. Szerintetek hasznos ez? :D
Ha szétesik amit készít, akkor nem jó a receptje. A hamburgert darált marhahúsból készítik minden egyéb nélkül (esetleg sót és borsot lehet beletenni), de sem tojást, sem zsömlét, stb nem.
A rossz recepten ez a készülék sem fog változtatni, de ha jó receptet használ(na), akkor ezzel szabályos, egyforma méretüeket lehet formázni.
Ha szétesik akkor az nem is hamburgerhús, hanem inkább fasírt szerűség gondolom.
A hamburgerhús 1oo % hús fűszerekkel egybegyúrva, amit nagyon nagyon kicsi olajon, vagy olaj nélkül, grillen kell kisütni, szóval esélytelen, hogy az szétessen.
Ha fasírtot csinál, tojással kenyérrel és túl híg a massza, akkor az szét fog esni.
A hamburgerhez klasszikusan 20% zsírtartalmú darált marhahúst használunk. Sütés közben fűszerezzük.
A jó hamburgernél a húspogácsa nem tömör, hanem könnyed szerkezetű, így nem érdemes préselni, hanem inkább "könnyed kézzel" formázni. Ez alól kivétel a smashed burger ahol a pogácsát egész vékonyra lapítják és magas hőmérsékletű rostlapon sütik. Ennél a fajtánál elvárás a pörzsös íz is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!