Mihez használható a száritott élesztő?
Figyelt kérdés
2015. dec. 14. 21:20
2/8 anonim válasza:
Elvileg mindenhez, amihez a friss. Szerintem a friss jobb, gyorsabban és jobban keleszt, de ettöl függetlenül a száritott is ugyanúgy alkalmas minden recepthez.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszi.
2015. dec. 14. 23:25
5/8 anonim válasza:
Tésztákhoz leginkább, azon belül is érdemes a kelt tésztákhoz használni. Nem hinném, ha bolognai spaghetti-re szórod, nagy sikered lesz :D
A lényege a szárított élesztőnek csupán annyi, hogy nem kell vizet használnod a kelesztéshez, vagy más Folyadékot. A száraz összetevőkhöz (pl. liszt) tudod keverni, egyenletesen.
6/8 A kérdező kommentje:
:o Folyadék nélkül hogy áll össze a liszt tésztává???
2015. dec. 15. 12:07
7/8 anonim válasza:
Rosszul írta az elözö válaszoló: a porélesztöt nem kell elöre felfuttatni, hanem csak símán a lisztbe keverni és utána a receptben elöírt folyadékkal készíteni el.
8/8 anonim válasza:
Én szó szerint mindenhez azt használom, a kalácsoktól kezdve, a kenyereken át, egészen a beiglikig, tényleg mindenhez és működik, még sosem volt olyan problémám, hogy ne kelt volna meg bármelyik tésztám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!