Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyömbéres keksz - nincs íze?

Gyömbéres keksz - nincs íze?

Figyelt kérdés

Most sütöttem elöször gyömbéres kekszet, de semmi klönleges (gyömbéres) ízét sem érzek.

A kérdésem: ez ilyen, vagy valami esetleg a receptben nem volt jól megadva?

(Hozzávalók:

60 g vaj, 2 tojás, 150 g cukor, 320 g liszt, 1/2 cs sütöpor, 1 tk örölt gyömbér)

Egyébként finom, csak a gyömbéríz nem érezhetö benne.

Ha valaki tud segíteni, megköszönném.

2015. dec. 9. 12:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy, milyen minőségű gyömbért használtál. Az őrölt elég könnyen veszít az aromájából, és alapból elég gyenge az íze. Persze a legtöbb sütibe nem jó frisset tenni, szóval ez van.

Én önmagában nem is használom szívesen, más fűszerekkel, ízesítőkkel együtt jobban érvényesül. :)

2015. dec. 9. 14:50
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is sütöttem már őrölt gyömbérrel és szintén nem volt érezhető az íze, azóta friss gyömbért reszelek bele jó sokat és nagyon ízletes. Szerintem ennyi lisztben elveszik a tk. gyömbérpor.
2015. dec. 9. 14:51
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Elsö: szerinted mennyi gyömbér lenne érezhetö?

Második: mennyi friss gyömbért használsz kb ennyi liszthez?

2015. dec. 9. 15:01
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
150 g margarin, 100 g porcukor, 1 tojás sárgája, 250 g liszt, 40 g friss reszelt gyömbér, 50 g mogyoró, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor. Fél órát hidegre tenni,kb. 180 fokon 15 percig sütni. Lehet citromlé-porcukor mázzal bevonni.
2015. dec. 9. 21:10
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2015. dec. 10. 07:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!