Milyen köreteket szerettek?
céklás krumplipüré a kedvenc.
Gyakran van sült zöldség, kuszkusz, bulgur, de a krumplit is sokféleképpen lehet készíteni a sülten és a pürén kívül is.
Kapros majonézes rizssaláta is nagyon finom, szoktam sajtos csirkemellhez is és rántott dolgokhoz is készíteni.
Főtt rizs és kukorica
kis mazsola
hagyma, fokhagyma ízlés szerint
majonéz+tejföl+tejszin kaporral ízesítve
Cukor és só ízlés szerint.
Majonézes krumpli lilahagymával, főtt tojással,hagymás tört krumpli, röszti, ha szósz is van a hús mellé krumplikrokett, currys rizs, rizs szinte mindenféle zöldséggel kombinálva, most a sütőtökös is kedvenc lett.
A svéd gombasaláta is nagyon ízletes húsok mellé . A párolt lilakáposzta is fogy nálunk, főleg egy kis almával összeboronálva.
Maradék rizibizibit már én is kevertem ki majonézzel, tényleg nagyon finom.
A rizses köreteket egy kis apró kockákra vágott piros kaliforniai paprika, mind ízben, mind pedig színben remekül feldobja.
Imádom a zöldsalátákat, legyen az natúr valamilyen hidegen sajtolt olajjal, magvakkal vagy zöldségekkel, gyümölcsökkel, sajttal...
Zöldségek, gyümölcsök változatosan elkészítve és fűszerezve, párolva, grillezve, borban sütve, ropogósra sütve zöldségchipsként, felfújtnak, tócsni vagy fasírtféleként, zöldség vagy gyümölcskrémnek, töltött zöldségek vagy gyümik stb.
Rizottó, hummusz, quinoa, vöröslencse, gersli, taboulleh
sajtgombóc, zsemlegombóc különböző fűszerezésekben
Nokedli, gnocchi, tortellini, ravioli, stb.
Sült/rántott húsok mellé kért ötletet a kérdező.
Hát érdekes lenne, zsemlegombóccal, nokedlivel, raviolival és hasonlókkal...
Sült hús mellé egyàltalán nem "érdekes" csak a magyar konyhában nem szokás. Rántott mellé ezek tényleg nem passzolnak, de sima sült vagy grill hús mellé igen.
Nem kell leragadni a legparasztibb megoldásoknál, nyugodtan nézz körül a nemzetközi konyhában is és meg fogsz lepődni ;))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!