Szia! Én két muffin receptet írok le Neked, szerintem mindkettő nagyon finom, és nagyon egyszerű.
Sárgarépás muffin:
Hozzávalók a tésztához:
✴2 tojás
✴135 g liszt
✴120 ml enyhe ízű (extra szűz) olívaolaj
✴120 g cukor
✴250 g sárgarépa
✴1 kiskanál szódabikarbóna
✴egy narancs reszelt héja
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, alsó-felső sütő üzemmódba. Szórjuk a lisztet és a szódabikarbónát egy tálba, aztán tegyük félre. Egy másik tálban habverővel keverjük el a tojásokat a cukorral és az olívaolajjal, majd dolgozzuk bele az előző keveréket. Reszeljük le a sárgarépát és keverjük a tésztába. A muffinpapírokkal kibélelt muffintepsiben kb 20 percig süssük, tűpróbáig.
Hozzávalók a cukormázhoz:
✴125 g Philadelphia (natúr)krémsajt
✴30 g szobahőmérsékletű vaj
✴180 g porcukor
✴1 kiskanál tej
Elkészítés:
Alacsony fokozaton verjük fel a vajat és a porcukrot, majd adjuk hozzá a tejet. Miután jól összedolgoztuk, adjuk hozzá a hűtött krémsajtot. Keverjük pár percig nagyobb fokozaton, amíg a keverék fehér és krémes nem lesz. Az így elkészített krémet töltsük habzsákba és díszítsük ki vele a 12 muffin tetejét.
Muffintészta recept:
Hozzávalók:
✴10 dkg olvasztott vaj
✴22.5 dkg cukor
✴2tojás
✴15 dkg natúr joghurt
✴5 evőkanál tej
✴27.5 dkg liszt
✴4 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A cukrot, a vajat, a tojásokat, a joghurtot, a tejet, a lisztet és a sütőport csomómentesre keverjük. A tésztát a muffinpapírokba egyenletesen eloszlatjuk és a muffintepsiben megsütjük, 190 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt.
Tanács: a tésztába keverhetünk csokidarabokat, (fagyasztott/konzerves/friss) gyümölcsöket (pl málna, szeder, áfonya, ribizli, meggy, cseresznye, ananász...stb.), vagy beledobhatunk a muffinpapírokba öntött, de még nyers tésztába egy-egy vajkaramellát.
Kellemes sütögetést, remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!