Ki, mit főz, süt karácsonyra?
Vörösboros erdei gomba tartare, fűszerolajas-magvas saláta, és még valamilyen köret... vagy petrezselymes krumpligombócok talán vagy egyszerűen vajas sült baguette. Plusz persze vörösboros öntet. Az előételt és a levest még nem tudom. A desszert gesztenyés csokimousse lesz.
Sütinek az ünnepek alatt lesz püspökkenyér, keksztekercs és narancsos-gyömbéres keksz.
Szenteste hal (valószínűleg lazac, erősen gondolkodom a sushin is, de azt csak én szeretem), mandulás aszaltszilva-leves.
25-én strucc steak, ha tudok szerezni hozzá húst. Ha nem, akkor vadpecsenye. Főzök egy nagy fazék töltött káposztát is, 26-án pihi és rokonlátogatás.:-)
Süti mézeskalács, de azt csak adventi asztaldísznek, enni nem szeretjük. 3-féle bejgli és méteres kalács a hagyomány, meg talán valami sajtos-sós cucc, készítek egy tál salátát, ahhoz is jó, ha valaki túlenné magát, és könnyű kajára vágyik.:-)
halászlé
aszalt szilvával töltött pulyka
krumplipüré
párolt zöldség
beigli (ezt veszem)
gyümölcstál (kiwi, banán, mandarin, narancs, grapefruit, gránátalma, ananász)
Elöetelnek ket variacioban gondolkozom : husleves vagy martogatosok (padlizsan,avokado krem) baugettel.
Föetel:töltött kaposzta, szeretnek csinalni egy nagy "hustalat" erre kerulne hal,szezamos csirke mell,kijevi jerce,zsivany csirke,gomba,camambert rantva. Köretnek: kukoricas rizs, tesztasalata.
Desszert: tiramisu,kokuszgolyo, es meg valami..
Nalad mi keszul?
Ekezetert bocsanat de Londonbol irok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!