Itthonról viszem az ebédemet. Reggel 7 körül indulok munkába és sokszor nincs hely a hűtőben? Lesz valami baja, ha szobahőmérsékleten van addig?
2015. nov. 18. 17:35
1/7 anonim válasza:
Gondolom, reggelig a hűtőben van, útközben sincs nagy meleg már, ezért az étel nettó 4-5 órát van szobahőmérsékleten, így nem valószínű, hogy baja lesz, de minden esetre forrósítsd át fogyasztás előtt, ha arra van lehetőséged. Vagy a másik megoldás, hűtőtáska és jégakku.
2015. nov. 18. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
2/7 anonim válasza:
Ha 23-24 fok van a szobában, akkor lehet - attól függ, milyen kaja (majonézes, tojásos stb.).
Nem tudod esetleg 2 ablak közé, kissé hűvösebbre tenni?
2015. nov. 18. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
3/7 anonim válasza:
egy darab jégakku és egy mini hűtőtatyo és tuti semmi baja nem lesz
2015. nov. 18. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
4/7 anonim válasza:
Ez attól is erösen függ, hoyg konkrétan milyen ételröl van szó.
2015. nov. 18. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
5/7 anonim válasza:
Reggelig 18 celsiusban nekünk bármi elállt eddig, ezen túl nem tudom. Nyilván erősen függ az ételtől is (hűtőben kevésbé, ott nálunk szinte minden minden 3 napot bír. de ezt durván befolyásolja, hogy mennyi ideig volt hűtés nélkül az elején. többé nem fogunk egy hatalmas zöldséglevest főzni este, ami reggelig szobahőmérsékleten van, az a 2. napon már nem volt jó).
A hűtőtáska szerintem megfontolandó ötlet, mert azért rezeg a léc, ha nem reggel akarod megenni, bár ez ételfüggő.
A rizs pl. eláll napokig hűtés nélkül 18 celsiusban. A főtt tojás héjában hetekig.
Gombás ételt viszont nem tartanék kint egész éjjel.
2015. nov. 18. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
6/7 anonim válasza:
Minden nap otthonról viszem a kaját, 5-kor indulok, és 12-kor van a kajaszünet, addig az asztalomon csücsül a kaja kb. 25 fokos szobában. Tehát olyan 7 órát van hűtőn kívül és mégsem romlik meg. Soha nem éreztem még egy kaja ízén sem, hogy rossz lenne. Beteg sem lettem soha. Tehát ennyit biztos, hogy kibír bármilyen kaja (a tejes, tojásos dolgok is). Mondjuk a joghurtnak elég gusztustalan folyós állaga lesz, és szobahőmérsékleten nem is olyan finom, mint hűtve, szóval azt az egyet hanyagolni szoktam. De a főtt kaja az bírja hűtő nélkül is. :D
2015. nov. 19. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
7/7 anonim válasza:
5# a rizs baromi gyorsan romlik. Nem bír ki napokat, főleg nem szobahőmérsékleten.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!