Sok étel felmelegítve miért nem jó már? Frissen jó izűk van, de hütőben tárolás után, és megmikrózva már nem szívesen eszem meg.
Figyelt kérdés
Mi az oka?2013. dec. 1. 17:02
1/4 anonim válasza:
A legtöbb ételt MEGFELELÖ módon felmelegítve jó ízüek maradnak, néhány kivételtöl eltekintve.
De nem minden esetben a mikró a megoldás.
Ezen kivül a tárolás is sokat számít, ha közben nem megfelelö, akkor minöségi romlás kovetkezik be (különfele vegyi reakciók), viszont szakszerü módszerrel majdnem minden ételt el lehet tenni a következö alkalomig.
Egyébként erre a legjobb példa, hogy sok ember, ha meghallja, hogy melegített az étel, már elöitélettel áll hozzá, ha nem tud róla, akkor a legtöbb esetben észre sem veszi a különbséget.
2/4 anonim válasza:
Mert nincs mikrózás után friss étel érzeted. Én a mélyhűtöttel vagyok így, ami már egyszer fagyasztva volt.
Amit lehet a gáztűzhelyen melegítek fel, forr vagy pirul egyet és máris gusztusosabb - nekem.
3/4 anonim válasza:
A mikró elrontja az ételt, akárki akármit mond. Egyszerűen elrontja az ízét. Ha tehetem, mindig a gázon melegítem az ételt. Tedd ezt te is. Okát nem tudom, de valószínűleg a mikró nem azt a hatást kelti, hogy dolgoztak azzal az étellel.
4/4 anonim válasza:
nekem sem ízlik felmelegítve az étel, így már nem is melegítem és a gyomorpanaszaim is megoldódtak. Csak frissen főzve eszek meleg kaját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!