Szalagavató vacsorára milyen ételeket ajánlotok?
Ha még nem sikerült választanod a sok jó ajánlat köröl, és is írok neked egyet.
Karfiolkupola:
Egy akkora karfiolt veszünk, amely megtisztítva kb fél kiló marad.
Fél kiló darálthúsból a szokásos módon, a saját ízlésünk szerint fűszerezett fasírthúst készítünk.
A karfiol sós vízben pár percig előfőzzük, de még roppanós maradjon , ne essen szét. alaposan lecsöpögtetjük egy szűrőben.
Szabunk a tepsink nagyságának megfelelő sütőpapírt, amin csillagzat alakban elhelyezünk 20 dkg húsos bacont.
A lecsöpögtetett karfiolt körbevonjuk a fasírthúsal, vizes kézzel szépen elsimítjuk.
A baconok közepére helyezzük, majd azokat szépen felhajtogatjuk rá.Ha hosszúak, akkor levágunk belőle, és az esetleg oldalt kimaradt résekre tapasztjuk.
A sütőpapírral együtt a tepsibe emeljük és kb 180 fokon kb 50-60 percig sütjük.
Nagyon mutatós, úgy szeleteljük, akár a kuglófot.
Bármilyen köret és a krumplisaláta is illik mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!