Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki le tudná írni nekem...

Valaki le tudná írni nekem ezeket a recepteket?

Figyelt kérdés

-lebbencsleves

-tarhonyaleves

-halászlé

-zöldségleves

-meggyleves

-fokhagymakrémleves

-bableves csipetkével.

Lehetőleg szakácskönyvből valót.

Suliba kell gyakorlatra, csak a neten sokféle van, és nem tudom, hogy melyik lenne jó.

Köszönöm



2015. okt. 29. 14:17
 1/6 anonim ***** válasza:

Gondolj arra, hogy amit a net-en találsz, esetleg pont az a személy rakta fel arra az adott oldalra, mint aki most ide is leírja az általa legjobbnak vélt receptet.

Nyugodtan válasz egyet-egyet a net-ről, hiszen ez pont olyan dolog, hogy ahány ház, annyi szokás, ahány ember, annyi ízlés...

Ha pedig suliba kell, egész biztosan nem lesz semmi előnyöd-hátrányod abból, hogy a net főzős oldaláról, vagy éppen itt, a GYK oldalról másolsz le egy-egy receptet.

Fogj hozzá, dolgozz meg vele!

2015. okt. 29. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
24%

Ez a világ legjobb szakácskönyve!

Itt mindent megtalálsz!

Horváth Ilona:


[link]

2015. okt. 29. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
27%
www.nosalty.hu
2015. okt. 29. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
#2: Köszi, letöltöttem :)
2015. okt. 29. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
A Horváth Ilona szakácskönyvből csináld, én is abból tanultam főzni, ezek alapkaják, abban nagyon jól le van írva és finom lesz.
2015. okt. 29. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha netről keresel receptet, akkor mindig olvass el több, ugyanazt az ételt leíró receptet, mert ahány ház, annyi szokás... Átlagold a recepteket és úgy próbáld elkészíteni. A felsoroltak amúgy sem egzakt ételek, mindenki szemre teszi bele a hozzávalókat, nem úgy mint egy sütibe mondjuk.


Zöldségleves:

1 fej apróra vágott hagymát pici olajon megfuttatsz, rádobod a darabolt 2 répát, 1 fehérrépát, 1/2 karalábét, 1 bögre borsót (vagy amiből készíteni akarod) és felöntöd annyi zöldség alaplével, hogy bőven ellepje (kb 1,5 liter). Puhulásig főzöd, ha kell még sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezed.


Meggyleves:

1/2 kg magozott meggyet (friss vagy fagyasztott) annyi vízzel felöntesz, hogy ellepje. Elkeversz benne 3 ek cukrot (vagy a végén mézzel édesíted ha már meghűlt) és beledobsz 1 db fahéjt és 4-5 szegfűszeget. Puhulásig főzöd a gyümölcsöt, ha kész, kihalászod a fűszereket (nem muszáj). Fél liter tejet meglangyosítasz, ebbe a forró alapléből 2 merőkanállal belekeversz, majd folyamatos kevergetés mellett visszaöntöd a levesbe. Felrottyantod még egyszer és kész is.

2015. okt. 29. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!