Főzős műsorban káposzta összekeverve rétesliszttel-gombóccá formálni. Kifőzés után szalonnás, hagymás ágyra került és megsült sütőben. Kell bele tojás? Látta valaki?
Nem ártana tudni, milyen müsorról van szó, mert úgy esetleg a receptet is meg lehetne keresni, meg könnyebb lenne kideríteni, hogy látta-e valaki.
Szerintem kell bele tojás, mert a liszt és a káposzta egyébként nem marad egyben.
Keresgettem egy ideig, de nem találom.
Amit meg tudsz csinálni: összedolgozod a káposztát a liszttel és egy kisebb gombócot megpróbálsz kifözni. Ha szétesik, akkor tegyél bele tojást és a többit úgy csináld meg.
De nem kizárt, hogy tojás nélkül is sikerül, ha eléggé száraz a kinyomkodott káposzta.
De még nézelödök, hátha valahol megtalálom.
De ha kipróbálod, légyszíves, írd meg, milyen lett.
Mivel sehol nem találtam semmit, meg itt sem írtak okosat, ezért egyszerüen kipróbáltam.
Nem kell bele tojás, anélkül is igen szépen összeáll, és nem esik szét fözés közben sem. A gombóc tésztáját aránylag keményre kell hagyni - hogy nedves kézzel lehessen formázni és csak lassú türön fözni.
Remélem, még idöben jön a válaszom. SOk sikert!
Tulajdonképpen csak magát a gombócot csináltam meg és kizárólag kiváncsiságból. Akkor indultam igazán be, amikor az egyik válaszoló (akinek a neveláthatólag program) kategórikusan kijelentette, hogy tojás nélkül nem lehet.
Az ilyen "így van" kijelentések rendszerint felebresztik bennem a kisérletezési ösztönt, mert már igen sok esetben kiderült, hogy az ilyeneknek nem sok alapja van. (pl fasirtot nem lehet tojás meg zsömle nélkül csinálni, a krumpligombócba kell tojás, a krumplit nem lehet lefagyasztani, stb).
Ezért gyorsan kipróbáltam, márcsak azért is, mert egyyrészt létezik tojás nélküli tészta (durumlisztböl), amiben ugyanúgy, mint a réteslisztbe igen sok a sikér. A sikérböl meg a vegetáriánusok húspótló valamit készítenek, ami megfözve ugyanúgy szeletelhetö, mint a fött hús - és ebben sincs tojás.
De a kísérlet sikerült, tényleg esze ágában sem volt szétmenni. Ami nekem kicsit zavart, hogy elég sürü a gonbób, szívem szerint kevés sütöport vagy szódabikarbónát tennék bele legközelebb, hogy lazább legyen.
Majd ha elkészítetted, írj, hogy hogy sikerült és mi a véleményed róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!