Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerült a süteménye...

Miért nem sikerült a süteményem? Mi lehetett a baj? (recept lent)

Figyelt kérdés

Kiszerettem volna próbálni mert egyszerűnek tűnt, és finomnak is. Minden alapanyagot pontosan kimértem (mérlegen!) ennek ellenére lelapult a sütőben a vaj miatt. 45 dkg-ot írt, amit amúgy is sokalltam. Szomorú vagyok :(

Recept: [link]

2015. okt. 8. 15:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem teljesen értem a problémát, ennek laposnak is kell lenni valamennyire. :D
2015. okt. 8. 15:14
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Számomra ez már első olvasatra is iszonyat, 50 dkg liszthez 2 csapott ek só és 64 dkg cukor? Még sós sütibe is csak 1 kk sót teszek, édesbe meg talán egy csipetnyit, ráadásul ennyi cukor.
2015. okt. 8. 15:17
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

A szódabikarbónát is sokallom, inkább tennék bele sütőport és kevesebb szódabikarbónát.

Szoktam kekszet csinálni, de nem ilyen sok vajjal és cukorral, 2 evőkanál mézet adok ennyi liszthez és 1 ek barna cukort.

2015. okt. 8. 15:19
 4/14 A kérdező kommentje:

Akkor máshogy írom (első válaszoló). Szétfolyt..

És igen, valóban a cukor a ludas szerintem is, mert az arányok nem a megfelelőek - sajnos tapasztaltam. Szódabikarbóna helyett sütőport tettem bele, és kevesebb sót. A leírt recept alapján nagyon kíváncsi volnék, hogy sikerülne másnak a süti, mert nekem nagyon nem sikerült :)

3-as válaszoló (vagy bárki) leírnád azt a receptet, amit Te használsz, MEGFELELŐ arányokkal? :) Egy időben muffint csináltam az mindig nagyon jól sikerül, szerettem volna újítani, de ez a recept felejtős. Ha leírnád azt a sütit, amit készítesz annak nagyon örülnék. Köszönök minden választ!

2015. okt. 8. 15:25
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Mit tettél vele, igazi vajat vagy margarint? Mert sok esetben a teavaj helyett használt margarin az oka, hogy szétfolyik a süti.
2015. okt. 8. 15:37
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Mit tettél Bele (nem vele)
2015. okt. 8. 15:38
 7/14 A kérdező kommentje:
Rama margarint, akkor ez is egy újabb opció, amiért nem sikerült. :)
2015. okt. 8. 15:55
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Én Flóra margarinnal csinálok kekszfélét és nem folyik szét, ha még nagyon folyékony, akkor több lisztet adok hozzá.

Sajna a receptet nem tudom leírni, mert én minden találomra csinálok. Kekszet többfélét szoktam, de nem méregetek. Mindig ami van otthon abból készítem. Pl, olvasztott csoki (kis tejszinben), adok hozzá tojást, mézet, vajat, lisztet, sütőport és késhegynyi szódabikarbónát, kanállal elkeverem közepes sűrűségre és azzal teszek kis halmokat a tepsibe, ez 10-15 perc alatt megsül. Van amikor csoki helyett tört dióból, vagy kókuszreszelékből, esetleg szezámmagból csinálom. Kb 15 dkg liszthez 2 tojás, egy púpozott evőkanál Flóra margarin vagy vaj, és a többi adalék. Lehet kísérletezni, egy idő után rájössz már szemmértékkel is, hogy miből mennyi kell.

2015. okt. 8. 16:16
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez tényleg nagyon fura recept, számomra teljesen idegen arányokkal.

50 dkg liszthez 45 dkg vaj, rengeteg cukor... stb.Nem is beszélve arról, hogy jó drága is.

Illatos sütit egy jó mézeskalács tésztából is lehet készíteni, sokkal olcsóbban.

2015. okt. 8. 16:22
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen valószínünek tünik, hogy egy külföldi (feltehetöen amerikai) receptet fordított valaki magyarra, csak a mértékegységeket nem rendesen számolta át, vagy legalább is több elírás van benne.
2015. okt. 8. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!