A nagypam sütőtökös buktát szeretne enni, de nem találtam olyan receptet amit említett?
Itt van egy kalácsrecept, ahol a tésztába teszik a sütötököt.
Ennek alapján el tudod a buktát is készíteni vagy ebböl a tésztából, vagy a megszokott buktareceptedet módosítod ez alapján. Csak akkor figyelembe kell venni, hogy a töknek is van nedvessége, nehogy túlságosan ellágyítsa a tésztát.
Sok sikert!
Ahogy 2. írja, nem ördöngösség.
Egyszerűen a tésztához kevered a megsült, pépesített sütőtököt, ízlés szerinti arányban. ( Azért ne annyira süsd meg, mintha magában ennéd, mert a tésztán belül is sül még.)
Én a káposztás lángossal voltam így: gyermekkorom kedvence volt a káposztás lángos, minden hétvégi piacozáskor azt kaptam. De már évek óta nem lehet kapni szinte sehol, csak a "lebutított" változatot, ahol a sima lángos tésztából csinálnak egy káposztával töltött lángost. pedig eredetileg a lángos tésztához van hozzákeverve a párolt káposzta. (8 Hosszú idő kutatómunkájával egy helyet találtam Pesten, ahol még kapható az eredeti változat: a kispesti piacon található két lángosos közül az egyiknél.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!