Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A nagypam sütőtökös buktát...

A nagypam sütőtökös buktát szeretne enni, de nem találtam olyan receptet amit említett?

Figyelt kérdés
Szerinte a sutotokot a tesztaba kell tenni es mehet toltelekkent a lekvar, én csak olyanról hallottam ahol a tök a toltelek. Ismer valaki ilyen receptet amit a papám szeretne? Megcsinálnám neki.
2015. szept. 17. 18:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Itt van egy kalácsrecept, ahol a tésztába teszik a sütötököt.

Ennek alapján el tudod a buktát is készíteni vagy ebböl a tésztából, vagy a megszokott buktareceptedet módosítod ez alapján. Csak akkor figyelembe kell venni, hogy a töknek is van nedvessége, nehogy túlságosan ellágyítsa a tésztát.

Sok sikert!

[link]

2015. szept. 17. 18:29
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Miért kellene hozzá recept, ha elmondta, hogyan készül? Nem hallottam még ilyenről, de kézenfekvő, hogy elég, ha a tököt puhára sütöd, pépesíted, és beledagasztod a tésztába. Veheted például ezt a tésztát kiindulási alapnak: [link]
2015. szept. 17. 18:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Ahogy 2. írja, nem ördöngösség.

Egyszerűen a tésztához kevered a megsült, pépesített sütőtököt, ízlés szerinti arányban. ( Azért ne annyira süsd meg, mintha magában ennéd, mert a tésztán belül is sül még.)

Én a káposztás lángossal voltam így: gyermekkorom kedvence volt a káposztás lángos, minden hétvégi piacozáskor azt kaptam. De már évek óta nem lehet kapni szinte sehol, csak a "lebutított" változatot, ahol a sima lángos tésztából csinálnak egy káposztával töltött lángost. pedig eredetileg a lángos tésztához van hozzákeverve a párolt káposzta. (8 Hosszú idő kutatómunkájával egy helyet találtam Pesten, ahol még kapható az eredeti változat: a kispesti piacon található két lángosos közül az egyiknél.)

2015. szept. 17. 19:34
 4/4 A kérdező kommentje:
igen elmondta, az arányok miatt kérdeztem..
2015. szept. 19. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!