Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki ismer ehhez a kiflihez...

Valaki ismer ehhez a kiflihez hasonló receptet?

Figyelt kérdés
valahol ettem, ilyen diós töltelék volt benne és a tésztája pedig ropogós volt de mégis puha és nagyon könnyű
2010. márc. 13. 13:38
 1/9 anonim ***** válasza:

Lehet erre gondolsz, legalább is ez kívűl ropogós, belűl meg puha és nagyon egyszerű.



Diós –mákos kifli


Hozzávalók 4 főre:

tésztához

• 25 dkg liszt

• 10 dkg margarin

• 5 dkg vaj

• 1 dkg élesztő

• 1/2 dl tej

• 1,5 ek cukor

• 1 tojássárgája

• csipet só

diós töltelékhez

• 10 dkg darált dió

• 8 dkg cukor

• 1 dl tej

• 1/2 citrom reszelt héja

• 1/2 cs. vaníliás cukor

mákos töltelékhez

• 10 dkg őrölt mák

• 8 dkg cukor

• 1 dl tej

• 1/2 citrom reszelt héja

• 1/2 cs. vaníliás cukor

tetejére

• 1 egész tojás


elkészítés

1. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben megfuttatjuk.

2. A lisztet a csipet sóval elkeverjük, a margarinnal és a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt és a tojássárgáját, jól összegyúrjuk.

3. A töltelékeket külön-külön elkészítjük: a diót a cukorral a tejben kis lángon megfőzzük, közben kavargatjuk, nehogy odaégjen. Citromhéjjal és vaníliás cukorral ízesítjük. A mákot hasonló módo megfőzzük.

4. A tésztából rudat formálunk és 20 egyenlő részre vágjuk. A tésztadarabokat gombócokká gömbölygetjük, majd egyenként ovális alakúra nyújtjuk.

5. Egy teáskanálnyi tölteléket helyezünk a közepükre, előbb a felső, majd az alsó felét szorosan ráhajtjuk és kifli alakúra formázzuk.

6. A tetejüket megkenjük tojással és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

7. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

2010. márc. 13. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Hályas tésztát fagyasztva lehet kapni,a lányom kiolvasztja,-de adobozon rajta vanhogyan kell készíteni,meglehet tölteni dióval,túróval,sajtkrémmel,pizzakrémmel stb.Sajtosrudat,pogácsát,sajtos roládot is lehet vele készíteni,frissen jó.ZS
2010. márc. 13. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Leírásod szerint ez a Pozsonyi kifli, van belőle mákos és mogyorós ízű is.


Ha leveles volt a tésztája, akkor Búrkifli a tippem.


maszatka

2010. márc. 13. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
köszönöm de nem kelt tészta volt de pozsonyi kiflire se emlékeztetett és nem is búrkifli:(
2010. márc. 13. 22:13
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a Hókifli! Legalábbis a leírásod alapján és hogy az előzőekre nemet mondtál.


Hókifli



• 20 dkg zsír

• 50 dkg liszt

• 2 dl tejföl

• 1 evőkanál porcukor

• egy csipet só

• 1 kiskanál szódabikarbóna


Tölteléknek kemény gyümölcs, vagy darált dió.


Alaposan összedolgozom, és késfok vastagságúra nyújtom. Pohárral kiszaggatom és megtöltöm, majd félbehajtom. Aranysárgára sütjük, és még forrón vaníliás porcukorban megforgatom.

Sütés: 250 C-on, előmelegítve.


Mi imádjuk. Mákkal, dióval, lekvárral nagyon finom mutatós és kiadós.

Maszatka téged már rég láttalak de örülök h itt vagy!

2010. márc. 13. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Köszönöm szépen!:)

Van egy 5 hónapos kisfiam, aki mellett nem könnyű ide keveredni, de jövök, még ha 5 percre is.:)

Én még nem csináltam hókiflit, viszont ettem már többször különböző helyeken, de azok mindíg nagyon kemények voltak.:( Ezért nem is gondoltam, hogy talán a kérdező erre gondolhatott.

maszatka

2010. márc. 13. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
óh Gratulálok. Nekem meg egy 23 hós kislányom van, mellette még bonyolultabb a géphez jutás :) Ez a kifli isteni kívül ropogós belül omlós. Azért mert zsirral készül. Mi imádjuk és aki eddig evett mindenki elkérte a receptet. Próbáljátok ki. Puszi a kishercegnek. Timi
2010. márc. 14. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia Timi!

Akkor neked már kész nagylányod van. Te sütsz a második szülinapjára?

Mindenképpen kipróbálom a receptet. Lehet hogy már a hétvégén.:)

Tényleg puhábbak a zsírral készült sütik, én a pogiba is mindíg zsírt teszek, úgy ehető 3-4 naposan is, már ha marad belőle ;)

2010. márc. 16. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Hát én most nem sütök a Hanna szülinapjára, ill. eddig ezen nem gondolkodtam :) Majd attól függ mennyi időm lesz mert már melózni fogok :( De tényleg nagyon fincsi ez a kifli. Majd írd meg hogy ízlett e?
2010. márc. 17. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!