Valaki ismer ehhez a kiflihez hasonló receptet?
Lehet erre gondolsz, legalább is ez kívűl ropogós, belűl meg puha és nagyon egyszerű.
Diós –mákos kifli
Hozzávalók 4 főre:
tésztához
• 25 dkg liszt
• 10 dkg margarin
• 5 dkg vaj
• 1 dkg élesztő
• 1/2 dl tej
• 1,5 ek cukor
• 1 tojássárgája
• csipet só
diós töltelékhez
• 10 dkg darált dió
• 8 dkg cukor
• 1 dl tej
• 1/2 citrom reszelt héja
• 1/2 cs. vaníliás cukor
mákos töltelékhez
• 10 dkg őrölt mák
• 8 dkg cukor
• 1 dl tej
• 1/2 citrom reszelt héja
• 1/2 cs. vaníliás cukor
tetejére
• 1 egész tojás
elkészítés
1. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben megfuttatjuk.
2. A lisztet a csipet sóval elkeverjük, a margarinnal és a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt és a tojássárgáját, jól összegyúrjuk.
3. A töltelékeket külön-külön elkészítjük: a diót a cukorral a tejben kis lángon megfőzzük, közben kavargatjuk, nehogy odaégjen. Citromhéjjal és vaníliás cukorral ízesítjük. A mákot hasonló módo megfőzzük.
4. A tésztából rudat formálunk és 20 egyenlő részre vágjuk. A tésztadarabokat gombócokká gömbölygetjük, majd egyenként ovális alakúra nyújtjuk.
5. Egy teáskanálnyi tölteléket helyezünk a közepükre, előbb a felső, majd az alsó felét szorosan ráhajtjuk és kifli alakúra formázzuk.
6. A tetejüket megkenjük tojással és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
7. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Leírásod szerint ez a Pozsonyi kifli, van belőle mákos és mogyorós ízű is.
Ha leveles volt a tésztája, akkor Búrkifli a tippem.
maszatka
Szerintem ez a Hókifli! Legalábbis a leírásod alapján és hogy az előzőekre nemet mondtál.
Hókifli
• 20 dkg zsír
• 50 dkg liszt
• 2 dl tejföl
• 1 evőkanál porcukor
• egy csipet só
• 1 kiskanál szódabikarbóna
Tölteléknek kemény gyümölcs, vagy darált dió.
Alaposan összedolgozom, és késfok vastagságúra nyújtom. Pohárral kiszaggatom és megtöltöm, majd félbehajtom. Aranysárgára sütjük, és még forrón vaníliás porcukorban megforgatom.
Sütés: 250 C-on, előmelegítve.
Mi imádjuk. Mákkal, dióval, lekvárral nagyon finom mutatós és kiadós.
Maszatka téged már rég láttalak de örülök h itt vagy!
Köszönöm szépen!:)
Van egy 5 hónapos kisfiam, aki mellett nem könnyű ide keveredni, de jövök, még ha 5 percre is.:)
Én még nem csináltam hókiflit, viszont ettem már többször különböző helyeken, de azok mindíg nagyon kemények voltak.:( Ezért nem is gondoltam, hogy talán a kérdező erre gondolhatott.
maszatka
Szia Timi!
Akkor neked már kész nagylányod van. Te sütsz a második szülinapjára?
Mindenképpen kipróbálom a receptet. Lehet hogy már a hétvégén.:)
Tényleg puhábbak a zsírral készült sütik, én a pogiba is mindíg zsírt teszek, úgy ehető 3-4 naposan is, már ha marad belőle ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!