Lefordítaná egy ügyes angolos a alábbi receptet, amit google fordítóul nem egészen értek? :D
1/2 cup butter, slightly softened
1/4 cup sugar
1/4 tsp almond extract
1 1/4 cup AP flour
1/4 tsp salt
4 tsp multi-colored nonpareils
Directions
Heat oven to 325 degrees. Line 8-inch square baking
pan with plastic wrap (or cut parchment to fit) leaving
1-inch overhang.
Combine butter, sugar and almond extract in medium bowl.
Beat at medium speed, scraping bowl often, until creamy.
Reduce speed to low, add flour and salt. Beat until well
mixed. Stir in nonpareils.
Knead mixture 4-5 times in bowl until dough forms a ball.
Pat dough evenly into prepared pan. Use overhang to lift
dough from pan. Cut dough into 1/2-inch squares.
Gently place squares 1/2 inch apart onto ungreased
cookie sheet. Bake approximately 15 minutes or until
bottoms just begin to brown.
1/2 csésze vaj, enyhén megolvasztva
1/4 csésze cukor
1/4 teáskanál mandulaaroma
1 1/4 csésze liszt
1/4 teáskanál só
4 teáskanál színes dekorcukor
Melegítsd fel a sütőt 325 fokra, bélelj ki egy 8 inch hosszú tepsit fóliával kihagyva 1 inch felesleget.
Add össze a vajat, a cukrot és a mandulaaromát egy közepes tálban. Verjed közepes sebességen, gyakran lekaparva a tálat, amíg krémes nem lesz. Csökkentsd a sebességet lassúra, add hozzá a sót és a lisztet. Verd amíg jól össze nem áll. Keverd bele a dekorcukrot.
Gyúrd át a tésztát 4-5ször amíg labda alakja nem lesz. Nyújtsd ki az ujjaiddal a tésztát a már előkészített tepsibe. Vágd fel 1/2 inch nagyságú négyzetekre . Óvatosan helyezd őket 1/2 inch távolságra egymástól egy kizsírozatlan sütőlapra (sztem tepsi is jó). Kb. 15 percig süsd vagy addig amíg a szélek elkezdenek barnulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!