Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kókusztej/rizstej készítés?

Kókusztej/rizstej készítés?

Figyelt kérdés
Készítettem rizstejet, de annyira szuper turmixgépem van, hogy annyira összeturmixolta a rizst, hogy nem volt mit leszűrni. Emiatt, hogy is mondjam, olyan por ízű lett. Valakinek valami jó ötlet? (azon kívül, hogy inkább vegyek dobozost)
2015. szept. 4. 21:44
 1/7 anonim ***** válasza:
azt a szart először is dobd ki.
2015. szept. 4. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Talán a rizst nem kell benne hagyni :D:D
2015. szept. 4. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Elsősorban olyanok válaszát várom, akik készítettek már rizstejet:)
2015. szept. 4. 23:04
 4/7 anonim ***** válasza:
81%

Talán nem kell annyira összeturmixolni... Nagyon ritkán készítek rizstejet, már nem is emlékszem, hogy botmixerrel vagy rendessel, viszont csak pár másodpercig turmixolva... Hiper-szuper eszközöm úgysincs, nekem felesleges is. Az én rizstejem sosem lett poros.


Kókusztejben jobban otthon vagyok, rengetegszer készítem. A tutira selymeshez darálatlan reszeléket használok forró vízzel leöntve, turmixolva, leszűrve. Itt sok a maradék és az nem selymes, hisz darabokban van a kókusz. Azért sós és édes sütiknek megteszi (nyilván nem dobom ki a rengeteg kókuszt).

Mostanában sokszor készítek darált reszelékből is kókusztejet. Ha csak gyorsan összebotmixerezem, akkor azért majdnem tökéletes lesz a tej, a maradvány reszelék pedig sokkal selymesebb, édességnek alkalmasabb, s valamivel kevesebb, mint az egész reszelékes módszerrel.

Rendesen turmixolva alig lesz maradvány, de nem tudom selymesre szűrni, az totál "poros", italba nem jó tejet ad.

2015. szept. 5. 00:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Mivel szűrted le a rizstejet? Sztem legközelebb valami anyogon szűrd át és akkor nem fog rajta átmenni az egész.
2015. szept. 5. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!:) Egy harisnya anyagon szűrtem át, valamicske maradt benne, de attól még poros volt, de most kipróbálom úgy hogy épp csak egy kicsit turmixolom.
2015. szept. 5. 20:33
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem kell turmixolni, csak tobbszor felontve vizzel fozni, mig ragacsos, teljesen pepesse fo.

Utana pedig en sima, suru szuron szurom le, de lehet harisnyan is.

2016. febr. 28. 07:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!