Kókusztej/rizstej készítés?
Talán nem kell annyira összeturmixolni... Nagyon ritkán készítek rizstejet, már nem is emlékszem, hogy botmixerrel vagy rendessel, viszont csak pár másodpercig turmixolva... Hiper-szuper eszközöm úgysincs, nekem felesleges is. Az én rizstejem sosem lett poros.
Kókusztejben jobban otthon vagyok, rengetegszer készítem. A tutira selymeshez darálatlan reszeléket használok forró vízzel leöntve, turmixolva, leszűrve. Itt sok a maradék és az nem selymes, hisz darabokban van a kókusz. Azért sós és édes sütiknek megteszi (nyilván nem dobom ki a rengeteg kókuszt).
Mostanában sokszor készítek darált reszelékből is kókusztejet. Ha csak gyorsan összebotmixerezem, akkor azért majdnem tökéletes lesz a tej, a maradvány reszelék pedig sokkal selymesebb, édességnek alkalmasabb, s valamivel kevesebb, mint az egész reszelékes módszerrel.
Rendesen turmixolva alig lesz maradvány, de nem tudom selymesre szűrni, az totál "poros", italba nem jó tejet ad.
Nem kell turmixolni, csak tobbszor felontve vizzel fozni, mig ragacsos, teljesen pepesse fo.
Utana pedig en sima, suru szuron szurom le, de lehet harisnyan is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!