Hogyan lehet cukrozott, sűrített tejből tejkaramellát készíteni?
Tejkaramellát még nem csináltam, karamellás italt már igen. A tejkaramella is hasonló lehet, csak kevesebb tej kell bele.
Cukrozott, sűrített tejjel ne próbálkozz, mert a cukor nem fog karamellizálódni.
Első lépésben fogsz egy lábast, és beleteszel cukrot. Javaslom elsőre kisebb mennyiséggel kísérletezz. Elkezded a cukrot magában melegíteni, és előbb-utóbb barnás folyadék lesz belőle. Ez a karamella.
Amint elérte ezt az állapotot, bele kell tenni a tejet. Elmondom, ez hogyan zajlik. Előzetesen felforralsz egy kicsi tejet, és amikor forrásban van, óvatosan adagolod az olvad cukorhoz. Előre készülj fel, hogy nagyon heves reakció lesz, és elsőre úgy fog tűnni, mintha a tej ki akarna futni. Itt jön az a lépés, hogy lehet hozzá még több tejet adagolni, ekkor karamellital lesz belőle.
Szerintem, ha tejkaramellát akarsz, akkor az arányokkal kell játszanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!