Szeretnék valami mást főzni, mint szoktam. Szeretném ha mindenképpen lenne benne krumpli, paradicsom, darált hús. Valami Ötlet?
Ha lehet, lépésről lépésre receptet kérnék.
Köszönöm.
Milyen húsból?
Pl. a musaka bárány- vagy birkahúsból és sok padlizsánból készül. Ennek ellenére a sok padlizsán mellé én is szoktam némi krumplit tenni.
Elég macerás és sokáig tart az elkészítése. Cserébe viszont - ha jó a recept - nagyon finom!
Megnéztem az egyes linkjét; szörnyű egy recept és nem sok köze van a musakához. :/
Köszönöm.
Sajnos padlizsán amúgy sincs itthon és ebben a kis faluban ahol lakom, nem is kapnék a boltban sem.
Amúgy tényleg jó ötlet a muszaka, s bár az első nem a klasszikus "görög" recept, de biztosan úgyis finom. Én mindenesetre köszönöm az ötletet. Ja és amúgy pulyka a darálthús.
Kérdező! Miért nem dobsz össze egy pulykafasírtot (akár sütőben sütve) valamilyen menő főzelékkel! Szatmári Feri nagyon inspiráló és tele van csupa jó recepttel: [link]
Első válaszoló, ha gondolod belinkelem, hogy én hogy készítem a musakát, de ez a kérdés most nem arról szól. Számomra minden recept szörnyű, amibe tesznek ételízesítőt, de nem akarok itt erről vitát kezdeményezni, itt most helye nincs - szerintem.
Nem vitatom, hogy nektek ízlik az az étel, csak azt hogy nem sok köze van az eredeti musakához, az inkább egy zöldséges-sajtos rakott hús.
Ami nem kellene bele (ha musaka készül): ételízesítő, cukor, cukkini, tejföl és erősen megkérdőjelezhető a receptben feltüntetett sajt. Igazából kefalogyri vagy pecorino kell bele, semmiképpen sem az itthon trappistaként ismert sajt (aminek nincs is sok köze a valódi trappistához). Ezenkívül bárány-/birka- vagy marhahúsból, esetleg ezek keverékéből készítik leginkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!