SOS! Mivel töltsem meg a dagadót, ha nincs itthon darált húsom? Van valakinek bevált, finom töltelék receptje?
Amivel a csirkét is töltik.
Receptem az nincs csak fogyasztó vagyok.
Attól függ, hogy mid van otthon, akár kolbásszal is töltheted, vagy kenyér-gomba-tojás-petrezselyem-fűszerek.
Itt válogathatsz kedve szerint, hogy mid van otthon:
Zsemlét vagy kenyérbelet beáztatsz, majd kicsavarod, hogy ne legyen lutyakos. egy közepes fej hagymát megdinsztelsz,
ha van dobsz rá 15-20 deka szeletelt gombát, megsózod és megpárolod.
A kenyérbe teszel egy tojást, sót, borsot majorannát ízlés szerint, vágsz bele egy csokor petrezselyemzöldet, és a megdinsztel hagymás gombára teszed. Addig kevergeted, míg szépen összeáll, nem folyós. Kicsit vársz, míg kihűl és betöltöd a dagadóba. A végét hústűvel bezárod.
Gomba nélkül is jó, esetleg még csirkemájat, vagy kolbászdarabokat is vághatsz a hagymához.
De úgy is finom, hogy, ha van valami füstölt szalonnád, sonkád, annak kiolvasztásával kezded, és azon dinszteled meg a hagymát, majd a kenyérmasszát.
A betöltött dagadót zsiradékkal kikent tepsibe teszed és párszor megforgatod sülés közben.
Kb 10-15 percet pihenjen, mielőtt felszeleteled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!