Pizzatésztából lehet kenyeret sütni?
Én még ilyen pizzatésztáról nem hallottam. Az olaszban biztosan nincs zsír.
A pizza a magyar kenyérlángos édestestvére. Mindkettő úgy született, hogy a kenyérsütésnél megmaradó tésztát próbálták felhasználni.
A te receptedből nem tudom mi lesz.
A pizza az pizza, a kenyer pedig kenyer. Egyik a masikra csak annyiban hasonlit, hogy tesztarol van szo amit meg kell sutni.
Kovetkeztetes keppen, a pizzabol sosem lesz kenyer es forditva is igy igaz.
Nem mindegy, hogy csapba szarni, vagy szarba csapni!
Na, aki ennyire nagy gasztro-tudós, mint egynéhány előző válaszoló, annak is mondanám:
A pizza tésztája alapjában ugyan az, mint a kenyér tésztája. Pizzában, és kenyérben is vannak különböző tészták. Vagy a magvas kenyér már nem is kenyér?
Kenyérből is van több alapfajta, de a tényleges alap hozzávalói ezek: liszt, víz, só, kovász/élesztő (kinek hogy). Ehhez néha szoktak olajat is rakni, péküzemekben pedig citromsavat is (meg a többi adalék, már ha van).
Na már most az alap pizzatészta hozzávalói: liszt, víz, só, kovász/élesztő, olaj (eredetileg olíva, de teljesen mindegy háztájon). Ehhez, mint a kenyérnél is, szoktak még különböző ízesítés gyanánt fűszereket adni. Pl oreganót.
Ha ezeket elhagyjuk, és az alapokat nézzük, egy és ugyanaz az alaptészta.
Biztos " ehető " kenyérféle lesz.
Cukros tejes, az már kalácsbeütéses kenyér...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!