Gombapörköltet csinálnék, párom vöröshagyma helyett lilahagymát hozott, megpróbálhatom ezzel elkészíteni?
Közölte, hogy számára a lilahagyma héjának vörösesebb volt a színe, a másik "olyan ronda barnásnak tűnt, mintha rohadna" :)
Ehető lesz a pörköltem, ha az alap lilahagymából készül, vagy neki se álljak? Sajnos nekem már nincs lehetőségem boltba menni autó híján, ha azt mondjátok felesleges a próbálkozás, akkor megoldom másból az ebédet valahogy, csak a párom tegnap nagyon megkívánta a gombát, ezért akartam a kedvére tenni.
Köszönöm a segítséget :)
Tényleg csak a külleme lesz furi, mert szinte fekete lesz a lilahagyma és a gomba együtt. A pirospaprika (esetleg a tejföl ) biztosan tompít a színen, de egyébként az íze tökéletes lesz.
Egyszer én tölteléket akartam így csinálni, de sajnos annyira ronda lett, hogy csináltam másikat vöröshagymás alappal, nehogy a család fölhördüljön, amikor meglátja a feketével töltött csirkét :)
Tényleg tizeske? Ennyire ismersz? LOL híres lettem.
Egyébként a korommal jobban nem is lőhettél volna mellé.
Kérdező: Lehet, hogy jól főzöl és ezt nem is vontam kétségbe legfeljebb még nem vagy túl tapasztalt. Mert egy tapasztalt szakács nem parázott volna be ennyire a lila hagymától. Majd megtanulod.
Na, végül nagyon finom lett, nokedlivel, házi tejföllel isteni, igaz színre fura volt, dehát nem kiállításmegnyitóra készült :)
Hát, nyilván nekem is mindig van még mit tanulnom, de inkább előbb kérdezek (akár itt, akár máshol), minthogy kidobjam a félresikerült ételt, csak mert "kísérletezgetek". Sajnos annyira nem állunk jól, hogy kaját hajigáljak a szemétbe :)
Egyébként tisztában vagyok vele, mennyi férfi mesterszakács van, de szerintem az azért egy egészen más műfaj, mint mikor otthon neked kell felvágnod a halom zöldséget/húst, persze a kés az kicsit életlen, időre kell, mert már mindenkinek kopog a szeme, sok legyen, hogy maradjon elvinni munkába is, ja és valamelyik hozzávaló elfogyott mert "valaki" nyomtalanul megette/megitta, és erről nem szólt, de igazából senki sem volt az, valójában csak eltűnt az ominózus darab sajt/konzerv/tej... Ismerős?
Tisztelem-becsülöm, amit alkotni tudnak az alapanyagokból, de nagyon távol áll egymástól főzés és főzés ebben az esetben.
Nyugodj meg!
A férfiak között sem lenne annyi mesterszakács (= a szakács foglalkozását mesteri szintre emelni), ha mellette még egy egész család napi ellátásának (bevásárlás, főzés, mosás, vasalás, gyerek, házastárs stb.stb) összes napi gondja-baja az ő vállukat nyomná.
Egy férfiból csak azért tud mesterszakács lenni, mint bármely másik családnál a férjből igazgató, stb. stb., mert van rá elég idejük!!!
Egyébként ez a vöröshagyma-kérdés pont olyan dolog, mint amikor én a sült húsra a fehér bor helyett vöröset öntöttem, no annak is lett ám igen-igen "kétes" színe... de az íze jó volt, és a lenyelt kaja már nem fogja elmondani, hogyan nézett ki korábban...
"mint bármely másik családnál a férjből igazgató, stb. stb., "
Ezt nem igazán értem. Ezzel azt akarnád mondani, hogy az igazgatónak van több ideje? Ez csak a kommunizmusban Volt így. Én ahány embert ismerek magas pozícióban, mind reggeltöl estig bent van. (a mi fönökünknek a hátsó helységben van ágy, ha épp gond van, és nem tud hazamanni.
"mint bármely másik családnál a férjből igazgató, stb. stb., "
Ezt félremegyaráztad: a férj AZÉRT tud nonstop a munkahelyen lenni, mert a feleség ELLÁTJA a gyerekeket. (Ha ugyanis ö IS a karrierje miatt nem járna haza, akkor a gyerekekkel ki törödne?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!