Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért fő szét a mirelit...

Miért fő szét a mirelit nudli, derelye, szilvásgomboc?

Figyelt kérdés
Sokféle mirelit derelyét,nudlit,szilvásgombocot kiprobáltam már,volt olyan ami mindig szétfőtt de most találtam egy olyan fajtát mindegyikböl amelyik nagyon jó,de mégis ma csináltam nudlit és szétfőtt!Pedig nem vettem ki jóval elöbb a mélyhütőből és jó forró vizbe tettem ahogy szoktam mégis szétfött pedig eddig nem!Egyszerüen nem értem és sokszor jártam már igy.Segítsetek mit szurok el?vagy a boltban lenne rossz a mélyhütő?Van ezeknek a mireliteknek valami praktikája ami alapján elkerülhető az ,hogy szétfőjön?
2010. márc. 10. 18:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Olyan forró legyen a víz amikor beleteszed, szinte loboglyon. 3-4 percig szoktam benne főzni, leveszem a tűzről és egyből a csap alá teszem és leöblítem.
2010. márc. 10. 18:41
 2/5 anonim ***** válasza:
a praktika az, hogy nagyon sok lobogó forró vízbe kell tenni egyszerre csak fél csomaggal a gombócból, derelyéből. És olvasd el, hogy nem-e azt a fajtát vetted, amit csak melegíteni kell mikróban, mert olyan is van, az már meg van főzve. Ez a saját tapasztalat, mert én is rendszeres derelyeevő vagyok:))
2010. márc. 10. 19:38
 3/5 A kérdező kommentje:
én a nudlit imádom:))köszönöm szépen a válaszokat:)amugy nem is tudtam hogy van már mikrós is,miket ki nem találnak:)
2010. márc. 11. 01:01
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ázik szét, ha olyan sokat teszel a forró vízbe, ami már lehűti. persze ilyenkor csak ázik, amíg újra felforr a víz. Mindig lobogó vízbe tedd és egyszerre csak annyit dobj bele, hogy még legalább gyöngyözzön, onnan egy pillanat alatt visszaforr. Amikor kész, szűrőkanállal kiemeled és egy-két pillanatra hideg víz alá tartod. Már mehet is a zsemlemorzsába. Mindig olvasd el a zacskón a főzési időt és tartsd is be, így nem fog semmi szétfőni!
2010. márc. 11. 06:45
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2010. márc. 12. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!